Límit fronterer

Os de Civís vol una comissió bilateral pel conflicte del parc solar

Ha remès una carta a la delegació del Govern i a l’ambaixada espanyola a Andorra

Un agent rural de la Generalitat inspecciona el terreny.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de les Valls de Valira, al qual pertany l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d’Os de Civís, ha enviat una carta a la delegació del Govern espanyol a Catalunya i a l’ambaixada a Andorra amb la voluntat de poder resoldre el conflicte per la construcció del camp solar al límit de la frontera entre Espanya i el Principat, segons informava el diari Segre.

En aquest sentit, l’alcalde del municipi català, Ricard Mateu, va explicar que han sol·licitat “l’inici dels tràmits per a la creació de la comissió bilateral” entre els dos estats per poder “buscar una solució” a la disputa cartogràfica que hi ha entre els dos costats de la frontera i que afecta territori de l’EMD que representa.

En espera que els respectius estats recopilin informació suficient sobre el terreny que els permeti dirimir quin és amb exactitud el traçat limítrof entre ambdós països, el cap de Govern, Xavier Espot ja va advertir que de confirmar-se l’existència d’una divergència cartogràfica el parc solar haurà d’aturar molt probablement la seva activitat. Així mateix, va advocar per la creació d’una comissió paritària per tractar d’arribar a una solució que faci preservar les relacions de bon veïnatge entre Andorra i Espa­nya.

D’altra banda, també va afirmar que, en cas de confirmar-se l’existència d’una disputa que sigui susceptible d’un conflicte diplomàtic, les obres “hauran de parar l’activitat”. La inspecció sobre el terreny que van dur a terme dies enrere els Agents Rurals de la Generalitat va certificar que el parc solar andorrà envaeix 16.000 metres quadrats de sòl lleidatà.

tracking