Legislació

Els comuns podran participar en els programes d'ocupació

La modificació de la Llei de la funció pública també incorpora la contractació fixa-discontinua i dissenya el marc per a una futura regulació del teletreball

Les ministres Judith Pallarés i Trini Marín aquesta tardaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La modificació de la Llei de la funció pública que divendres passat el Govern va entrar a la sindicatura del Consell General ampliarà als comuns la possibilitat d'acollir-se als programes d'ocupació específics, que fins ara eren potestat exclusiva del Govern. Així ho han explicat aquesta tarda la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés i la ministra d'Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín. A més d'aquest canvi, el projecte de llei també introdueix una figura per a les contractacions per períodes diferents durant un mateix any, coneguda com a fix-discontinu. La ministra Pallarés va assegurar que es tracta “d'una millora per a l'administració”, la qual fins a la data havia de publicar edictes per a cada plaça en cada ocasió. Es tracta, com ha incidit Pallarés, de contractacions puntuals com ara la de persones per al servei de viabilitat hivernal o també per a museus i altres organismes relacionats directament amb el turisme.

Un altre dels aspectes importants de la llei serà la regulació del teletreball. Tot i que s'articularà reglamentàriament una vegada el projecte sigui aprovat pel Consell General, el que s'afegeix a la normativa és el marc que el regula i la possibilitat d'aportar-hi les eines que demanda aquesta modalitat de feina, segons ha indicat Pallarés.

tracking