MOBILITAT

Servei de bus ahir fins a les 23.30h per l'increment de viatgers

Coopalsa informa que tots els vehicles de la companyia estaven de servei i els conductors van treballar 185 hores més que en un dia laborable normal

Parada de busF.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coopalsa ha lamentat en un comunicat les situacions que es van viure durant la jornada d'ahir degut a la meteorologia adversa, que va generar fortes nevades a totes les cotes del país; la coincidència amb el pont festiu a Espanya, fet que va incrementar notablement el nombre de vehicles i la reducció dels aforaments dins els autobusos, que només poden omplir-se al 70%; condicionants que van complicar el transport públic de viatgers. "Lamentem els perjudicis que aquesta situació, aliena a l’empresa, pugui haver ocasionat a les persones que han patit aquests inconvenients, així com els enfrontaments que han patit alguns dels conductors a causa del cansament i nerviosisme de passatgers que per motius de seguretat no podien accedir als vehicles".

La Cooperativa declara que ahir es va donarservei a més de deu mil persones (10.932), 96 menys que en un dia laborable normal. Així mateix, informen que tots els vehicles de la companyia estaven de servei i els conductors van treballar 185 hores més que en un dia laborable normal, per tal de poder garantir el servei fins a quarts de dotze de la nit, moment en que es va donar per tancada la jornada, després d’allargar els trajectes fins a Ordino, el Pas de la Casa i Arinsal per no deixar ningú sense servei i garantir que tothom pogués tornar a casa.

D'altra banda, Coopalsa assegura que durant el dia d'ahir,el quilometratge es va reduir en més d’un 18% respecte un dia laborable normal, ja que els vehicles van estar molt temps aturats enmig de l’embús. De la mateixa manera, la velocitat mitjana va ser un 34% inferior a l’habitual a causa de les retencions. I recorden que la situació hagués pogut ser encara més complexa si no hagués actuat el servei del COEX per garantir la circulació a la xarxa viària del país.

Dues auditories per saber si s'ha de compensar Autocars Nadal i Coopalsa

tracking