x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

Estudiaran la constitucionalitat del treball en benefici de la comunitat

El TC admet a tràmit una acció incidental promoguda pel Tribunal de Corts
Edifici del Tribunal Constitucional.

Edifici del Tribunal Constitucional.

Edifici del Tribunal Constitucional.

ARXIU
Actualitzada 06/12/2021 a les 12:54
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit l’acció incidental d’inconstitucionalitat interposada, el 19 de novembre del 2021, pel Tribunal de Corts mitjançant la qual planteja davant dels magistrats de l’alt tribunal la qüestió de saber si l’article 484 del Codi penal, que estableix en determinats supòsits la pena de treball en benefici de la comunitat i alhora el pagament d’una multa, s’adequa o no als articles 4 (La Constitució reconeix que la dignitat humana és intangible i, en conseqüència, garanteix els drets inviolables i imprescriptibles de la persona, els quals constitueixen el fonament de l’ordre polític, la pau social i la justícia) i 8.2 (tota persona té dret a la integritat física i moral. Ningú no pot ser sotmès a tortures o a penes i tractes cruels, inhumans o degradants) de la Carta Magna.

L’article 484 del Codi Penal assenyala en el seu apartat primer que el qui causa un dany d’un import no superior a 600 euros ha de ser castigat amb pena de treball en benefici de la comunitat fins a un mes i multa fins al doble del dany causat, amb un mínim de 300 euros. Si es tracta de danys a béns d’interès especial dels previstos en l’article 309 els fets s’han de considerar en tot cas com a delicte.

L’article 309 diu que el qui causa un dany a un bé d’interès històric, artístic o cultural o de significació especial per al desenvolupament científic o tecnològic, si el dany és d’escassa significació, el tribunal li ha d’imposar pena d’arrest o de treballs en benefici de la comunitat fins a un any.

L’apartat segon de l’article 484 afegeix que qui sense autorització faci inscripcions, pintades o fixi cartells o altres objectes a edificis o al mobiliari urbà, ha de ser castigat amb pena de multa equivalent a l’import de la reparació o de treballs en benefici de la comunitat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts