L'oci nocturn negocia reobrir amb 'pass', mascareta i test d'antígens certificat

El sector demana que els restaurants i els bars estiguin obligats a tancar a la mitjanit

L'interior d'Eivissa Experience durant la prova pilot.ALBERT BARILARO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oci nocturn és un dels sectors més perjudicats de la pandèmia. El Govern va decidir a principi de setmana tornar a tancar els locals de nit per intentar frenar els contagis a causa del recent increment de casos. Paral·lelament, l’executiu i els representants del sector ja s’han reunit per intentar especificar protocols d’obertura en cas que la situació torni a certa normalitat com a molt aviat d’aquí a quinze dies i per decretar ajudes econòmiques. En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, va indicar ahir que “s’està treballant en protocols per reobrir que seran més estrictes que els aplicats fins ara”.

En concret, la hipotètica reobertura es faria amb totes les mesures per garantir la seguretat com és l’ús de la mascareta, demanar el passaport Covid per entrar i certificar que s’ha donat negatiu amb un test d’antígens. Així ho va explicar l’empresari de l’oci nocturn Carlos Nascimiento, després de la reunió telemàtica mantinguda ahir amb el Govern, especificant que caldria habilitar un stop lab per poder fer les proves. D’aquesta manera, es podria certificar el resultat i quedaria sense efecte el que en un primer moment es va plantejar de demanar a la gent que anés a la discoteca que es fes un test però sense que ningú ho comprovés. “El que nosaltres volem és treballar segurs i no haver de tornar a tancar”, va reclamar Nascimiento.

En tot cas, mentre tinguin l’obligació d’estar tancats, reclamen més ajudes de Govern. L’empresària Krystel Barilaro va indicar que reclamen que se’ls pagui la totalitat del lloguer i Nascimiento també va afegir que volen que l’executiu es faci càrrec de les despeses fixes de llum i telefonia. A més, afirmen que no té lògica que ells hagin d’estar tancats i els bars i els restaurants no tingui horari de tancament, i van demanar al Govern que no puguin tenir obert més enllà de la mitjanit. “No té lògica que ells estiguin oberts fins tard i nosaltres no”, va considerar Barilaro. Espot va manifestar que ho estudiaran i que la voluntat és mantenir l’oci nocturn tancat només “el temps imprescindible”.

tracking