afers socials

El servei d'acolliment familiar està atenent 25 infants

La majoria dels menors es troben asilats per membres de l’entorn familiar més proper

Un infant acompanyat d'un adult.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei especialitzat d’acolliments familiars (SEAF) està atenent en aquests moments 25 infants i adolescents: tres es troben sota la mesura de l’acolliment en família aliena i 22 en família extensa, és a dir, l’entorn familiar més proper. Així ho va indicar ahir el Govern al Diari, afegint que el nombre de famílies que actualment es troben a la borsa d’acolliment és de sis.

“Ens agradaria que fossin més”, va assegurar Raquel Llorens, treballadora social del SEAF. “No sempre aquestes famílies s’adapten a les necessitats dels nens. Des del SEAF fem una crida perquè tothom qui hi estigui interessat s’apropi al departament d’Afers Socials per informar-se”, va explicar, a més de detallar que el servei està interessat en tot tipus de perfils familiars. Al juliol Govern va engegar una campa­nya sobre l’acolliment familiar basada en una sèrie de càpsules audiovisuals que es van emetre a través de xarxes socials.

“Ha passat un marge curt de temps per valorar si la campanya ha estat un èxit. Tot i això, un quadre important de famílies s’ha interessat per l’acolliment”, va celebrar Llorens. De fet, són quatre les famílies que s’han interessat per la mesura des de l’inici de la campanya, una de les quals ja es troba en procés de valoració. “Intentem esbrinar quins són els punts forts i febles de cada família”, va detallar Roger Naudí, psicòleg del SEAF, qui també du a terme l’acompanyament a les famílies durant l’acolliment “Treballem com oferir una narrativa positiva de la situació. Busquem fomentar la resiliència dels nens”, va comentar. “És important que les famílies d’acollida tinguin present que s’ha de respectar la història del nen i la família biològica. Sovint l’acolliment implica visites o mantenir una relació cordial amb la família d’origen”, segons Llorens. En aquests moments, el 60% de menors que es troben sota mesura de protecció estan en el programa d’acolliment familiar. “És una dada positiva comparada amb els països veïns, on hi ha molts més nens que es troben en centres especialitzats”, va indicar la treballadora social.

tracking