El producte interior brut creix un 5,5% el tercer trimestre

El departament d’Estadística considera que l’increment del PIB respecte al 2020 “mostra una recuperació econòmica del país”

Obres de construcció a el Tarter, CanilloARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’economia andorrana ha registrat un augment en termes reals del 5,5% en el tercer trimestre del 2021 respecte al mateix període de l’any anterior, fet que “mostra una recuperació econòmica del país”. Aquest augment, segons l’informe publicat ahir per Estadística, ve marcat per l’alleugeriment de les mesures restrictives adoptades arran de la Covid-19 i la recuperació de la mobilitat entre els països veïns.

Pel que fa a la variació intertrimestral, ha tingut una variació negativa de l’1,8% respecte al segon trimestre del 2021. En aquest sentit, en el tercer trimestre tots els sectors, menys l’agricultura, tornen a experimentar taxes de creixement positives. L’evolució del producte interior brut (PIB), segons Estadística, ve molt marcada per la dinàmica dels serveis, atès que aquest sector ha suposat més del 80% del PIB en els darrers anys. En el tercer trimestre del 2021 aquest àmbit d’activitat econòmica ha experimentat un creixement del 5,6%, motiu pel qual l’economia andorrana continua assolint taxes de creixement positives.

Aquest sector es subdivideix en tres subsectors. En primer lloc, comerç, transport, hostaleria i informació, que suposa un 32% del VAB andorrà de serveis –aquestes activitats han presentat una dinàmica molt positiva en els darrers anys tot i que arran de la Covid-19 durant l’any 2020 i el 2021 ha sofert una desacceleració considerable–. En segon lloc, les activitats financeres, immobiliàries, professionals i tècniques, amb un pes del 41%, i, finalment, les administracions públiques, educació, sanitat, serveis socials i personals, les quals representen el 26% del VAB de serveis.

Construcció, en positiu

Pel que fa a l’evolució dels principals sectors d’activitat per a aquest període, el sector de la construcció torna a una dinàmica molt positiva, superant les variacions que havia experimentat el 2019, fins arribar al 13,1% en el tercer trimestre del 2021. Pel que fa a la indústria, també torna a experimentar una variació positiva en aquest període amb una taxa de variació del 0,8%.

tracking