x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

352 positius més i 26 ingressats amb Covid

La xifra de casos actius bat un nou màxim amb 1.716 afectats
Cues ahir per fer-se TMA a la plaça de braus

Cues ahir per fer-se TMA a la plaça de braus

Cues ahir per fer-se TMA a la plaça de braus

Fernando Galindo
Actualitzada 03/12/2021 a les 17:40
L'actualització sanitària tornar a evidenciar l'escalada de la incidència amb un nou màxim de casos actius que es disparen a 1.716 amb els 352 positius notificats des d'ahir. El rècord de persones amb la Covid supera en 269 el que s'havia establert ahir i el total d'afectats des del principi de la pandèmia queda en 18.010, segons ha exposat el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha remarcat que "crec que torçarem la corba ben aviat, malgrat tinguem aquesta casuística enorme ara perquè s'ha de pensar que les bosses que es van infectant es van esgotant".

El ministre de Salut ha informat que augmenta lleugerament la pressió sanitària amb 26 ingressats perquè hi ha hagut 4 pacients més dels quals 3 són persones no vacunades. L'hospital suma 14 pacients a planta, 5 a l'UCI tots amb intubació i ventilació i a l'àrea Covid d'El Cedre hi ha 7 padrins amb el virus. Martínez Benazet ha comentat que es preveu que hi hagi altes a l'hospital i també al centre sociosanitari tot i que ha especificat que entre les persones grans ingressades "n'hi ha en estat greu per la seva fragilitat".

La xifra de recuperats de la infecció del SARS-CoV-2 és de 16.162, 83 altes noves respecte al balanç de dijous. El ministre ha donat el condol als familiars de l'última víctima de la Covid, la dona de 88 anys que va traspassar fa dos dies, i ha assenyalat que la pacient estava a pal·liatius, tenia una patologia greu en fase avançada i "s'ha anat amb Covid el que malauradament" complica el comiat perquè la seva família també està confinada pel virus. 

El ministre ha indicat que fa uns dies hi va haver un menor contagiat del virus amb efectes lleus que va haver de ser ingressat per una altra patologia. I un nadó va estar a l'hospital perquè la mare es va contagiar de la Covid i va haver de ser ingressada. Joan Martínez Benazet ha assenyalat que el petit "no va patir conseqüències" de la Covid però va estar al centre per separar-lo de la mare fins que va rebre l'alta dimecres passat.  

Impacte a atenció primària i pediatria
L'elevat nombre de malalts actius de Covid està tenint un impacte sanitari "assumible", segons ha comentat el ministre Martínez Benazet que ha incidit que ara la major pressió està sobre l'atenció primària i sobre pediatria i els ha agraït la tasca que estan fent. El titular de Salut ha indicat que l'afectació ara "és com constipats d'hivern però no casos greus" i ha assegurat que la pressió arribarà a Urgències perquè se sumaran atencions a malalts de Covid amb les de traumatologia per l'obertura de les pistes d'esquí i les patologies habituals de l'hivern. 


Mascareta al carrer

Martínez Benazet ha afirmat que l'ús obligatori de mascareta als espais exteriors urbans s'està vigilant com en els mesos precedents i que segueix vigent el règim sancionador perquè incompleixi la normativa. I ha precisat que la prohibició de fumar mentre es camina no està activada però que qui ho fa i no porta la protecció "està incomplint la norma" i ha insistit que "no és excusa portar un entrepà o fumar per no portar la mascareta".
Veure’n més
32
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts