CIRCULACIÓ

Equipaments obligatoris a partir de la Massana i Encamp

Alerta per neu i per ràfegues de vent que poden arribar als 60 quilòmetres per hora al fons de vall i als 100 quilòmetres per hora als cims

Ràfegues de 60km/h al fons de vall i de 100km/h als cims

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Mobilitat ha alertat de la fase taronja a tot el país per vent i ha decretat la fase groga aquest vespre a la carretera general 2 a partir d'Encamp i a la carretera general 3 i a la carretera general 4 a partir de la Massana. A més, els equipaments especials són obligatoris a la RN22 per accedir a França i a la RN320 al Coll de Puymorens. Per altra banda, al país francès s'ha aplicat una restricció per a vehicles superiors a 19 tones a les dues vies. La predicció meteorològica obliga a extremar les precaucions a aquesta zona de la xarxa viària, per tant és obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 quilòmetres; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d'augmentar la distància de seguretat.

Per la seva banda, el departament de Protecció Civil també ha activat una prealerta després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest dijous al matí l’avís taronja per un episodi de vent, segons informa l'executiu en un comunicat. La previsió és que l’augment de la intensitat del vent s’iniciï per la tarda, amb ràfegues de 60 quilòmetres per hora al fons de vall i de 100 quilòmetres als cims. Durant la nit podria evolucionar i incrementar la força, amb ràfegues que poden arribar als 100 quilòmetres als fons de vall i fins als 130 als cims, i que progressivament tornaran a disminuir durant el divendres.

La prealerta també indica que fins divendres al matí es poden acumular fins a 20 centímetres a 2.500 metres, 10 a 2.000 metres i 5 cm a 1.500. A més,el vent reduirà la visibilitat, sobretot al nord del país, i pot crear noves plaques que poden provocar allaus. Per això, Protecció Civil recomana a la població que retiri i asseguriels objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant els episodis forts de vent, evitar activitats a l’exterior en zones de muntanya i extremar la precaució al volant en cas de fer desplaçaments tenint en compte que el vent pot limitar la visibilitat en les zones altes on hagi pogut nevar.

Segons la predicció del servei meteorològic, les precipitacions febles són majoritàriament en forma de neui afecten sobretot la meitat nord del país. Al centre i sud hi arriba en forma de borrufa degut al vent de nord i perduraran fins demà al matí. Es poden acumular 10 centímetres a 2.000 metres.

Neu a la coma d'Arcalís, Ordino

tracking