El 82,5% de la població activa està ocupada, la taxa més alta en 10 anys

L’atur, que no arriba al 3% entre la gent de 15 a 64 anys, és del considerat tècnic

La taxa d'ocupació és del 82,5%.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La taxa d’ocupació, és a dir, el percentatge de gent amb feina d’entre 15 i 64 anys, que és la que es considera en estat de treballar, és la més alta dels darrers anys. Segons va explicar el portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, aquesta taxa era a final del tercer trimestre del 82,5%, “fet que demostra que el segon semestre del 2021 està sent molt positiu quan l’activitat econòmica. En números absoluts representa que 47.205 persones d’entre 15 i 64 anys treballa. Quant al percentatge d’atur entre la població activa, no arriba al 3%. És de 1.441 persones. “És una dada excepcionalment baixa, podríem estar parlant d’atur tècnic [persones que podent treballar no ho volen fer]”, va indicar el ministre, que va recordar que es considera atur tècnic quan la taxa està per sota del 5%. Jover la va comparar amb amb la taxa d’atur d’Espanya, França i la Unió Europea, que és del 14,4%, 8% i 6,3%, respectivament. Preguntat pel decalatge d’aturats segons la població activa i el de la gent apuntada al servei d’Ocupació –a 31 d’octubre era de 592–, el ministre de Finances i portaveu del Govern va recordar que “sempre hi ha persones que tot i no tenir feina no volen estar inscrites al servei d’Ocupació”.

Experiència professional

El consell de ministres va aprovar ahir, a proposta del ministeri d’Eduació i Ensenyament Superior, el projecte de llei de creació del sistema de validació dels aprenentatges basats en l’experiència (VAE), que estipula la creació d’un sistema d’obtenció de les qualificacions oficials tenint en compte els coneixements, les habilitats i les competències que una persona ha adquirit i desenvolupat al llarg de la seva vida. L’obtenció del VAE ja era possible per a diplomes d’ensenyament professional i ara s’amplien les vies d’obtenció de diplomes amb el sistema de validació dels aprenentatges basats en l’experiència al conjunt de qualificacions oficials. El procés de la VAE s’aplica a les qualificacions que formen part del repertori nacional de qualificacions amb els mateixos drets i deures que la mateixa qualificació obtinguda per la via de l’educació formal.

+

Túnel d’Envalira

Els preus per passar el túnel d’Envalira s’incrementaran un 3% l’any que ve.

Cos de duana

L’executiu ha aprovat el reglament que professionalitza els agents del cos de duana. Es preveu una partida de 70.000 euros anuals per pagar les noves especialitats del cos.

Rebaixes d’hivern

El període de venda en rebaixes per a la temporada d’hivern començarà el 17 de desembre i s’acabarà el 13 de març del 2022.

Torna la cita prèvia

La necessitat de demanar cita prèvia per fer un tràmit al Govern es torna a instaurar. Els ciutadans que vulgui fer qualsevol tipus de tramitació de manera presencial hauran de trucar al 150 o connectar-se a la pàgina web tramits.ad.

GOVERN VEU BÉ LA PRÒRROGA PER ALS EDIFICIS INACABATS

El Govern veu bé la demanda dels comuns d’aplicar una pròrroga de tres mesos per al termini per concedir llicències de rehabilitació als propietaris d’edificis inacabats. Ens sembla “adequada” aquesta pròrroga i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, “ja treballa en la implementació d’aquest nou termini”, va dir Eric Jover, que va afegir que des del Govern eren “partidaris de ser el més ràpids possible” a aplicar el reglament.

tracking