x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Santa Coloma

El campanar de Sant Vicenç d'Enclar lluirà acabat el 2022

L’objectiu és poder incloure’l a la candidatura de la Unesco
Reconstrucció església Sant Vicenç d'Enclar

Reconstrucció església Sant Vicenç d'Enclar

Reconstrucció església Sant Vicenç d'Enclar

Govern
Treballs de manteniment a l'església.

Treballs de manteniment a l'església.

Treballs de manteniment a l'església.

sfg
Actualitzada 02/12/2021 a les 11:21
Les obres de reconstrucció de l’església de Sant Vicenç d’Enclar estaran enllestides la tardor del 2022, amb l’objectiu que la infraestructura pugui estar inclosa a la candidatura transnacional de la Unesco. Així ho va afirmar ahir al matí la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Segons es va detallar, les obres tenen com a motivació principal impulsar l’aixecament del campanar, però també s’acordaran temes com la reparació de les afeccions estructurals i constructives que l’esfondrament de la torre va provocar sobre els elements més propers de l’església, així com incidir en l’adequació de l’interior de la nau i millorar-ne l’entorn proper.

Riva va expressar que “seguint el compromís que vam adquirir, iniciem els treballs i tasques per impulsar la reconstrucció més fidedigna possible”, va ressaltar Riva.

Per la seva banda, la directora de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte, va verbalitzar la voluntat del Govern de “recuperar la imatge tan icònica del roc d’Enclar”, i és per aquest motiu que als arquitectes a qui s’ha adjudicat el projecte se’ls ha encomanat una reconstrucció “fidedigna” de l’original. En aquest sentit, va emfatitzar que es obres que ara s’han iniciat recullen la tasca feta per la comissió d’experts que va analitzar la situació pocs dies després dels fets, dels treballs arqueològics fets sobre el terreny durant els primers mesos del 2021 i de l’avantprojecte que l’equip d’arquitectes encapçalat per Axel Letellier. “La simbologia i particularitats del campanar fan encarar el projecte amb moltes ganes i il·lusió”, va explicar De la Parte.

Els arquitectes van expressar que combinaran tècniques tradicionals amb noves tecnologies, com ara un model 3D del campanar, perquè duri “com a mínim 1.000 anys més”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts