campanya d'hivern

La crida a reduir la mobilitat evita problemes de trànsit per la neu

Només al matí a la sortida sud de la Massana es van registrar cues de com cada dia

Circulació de vehicles ahir a Soldeu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crida feta des del servei de Mobilitat per evitar desplaçaments ahir al matí degut a la neu caiguda al Principat va ser resposta per la ciutadania i, segons van informar des del mateix servei, les zones habituals de densitat de trànsit es van notar ahir més fluïdes, tret de la sortida en direcció sud de la Massana, que va registrar les habituals retencions. Així, zones com l’avinguda Tarragona i el centre d’Andorra la Vella i l’accés a la capital per la CG-1 en ambdós sentits van testimoniar menys afluència de vehicles que en altres dies feiners, tot i que des del servei de Mobilitat no en van poder facilitar dades concretes. De fet, tot i que es preveia que les nevades poguessin caure durant la primera hora d’ahir, la neu no va fer acte de presència i progressivament es va anar retirant l’obligació d’equipaments, que estava vigent a mitjan matí només a partir de les Bordes d’Envalira.

Pel que fa als accidents provocats per la neu, la policia va informar ahir que no hi havia registrat cap sinistre relacionat directament amb les condicions meteorològiques, mentre que les sancions per no dur els equipaments obligatoris en zones en què eren requerits es van mantenir dintre de la normalitat, segons va informar el departament. En relació amb aquest fet, des de la policia consideren que entra dintre de la normalitat l’actuació dels agents a la frontera, que mentre era vigent la fase groga per nevades a tot el Principat van restringir l’accés per la frontera hispanoandorrana als vehicles que no duien els equipaments obligatoris.

Més neu per dijous

Un episodi de neu que ha deixat gruixos de fins a 54 centímetres a les Fonts d’Arinsal i 45 a Sorteny i que es repetirà dijous a la tarda, quan un front amb vent de nord associat deixarà precipitacions i nuvolositat abundant al nord del país, que es podria reproduir també al centre i sud.

FETS

Equipaments

L’obligatorietat dels equipaments a la carretera que va estar vigent a tot el Principat diumenge passat es va requerir a mitjan matí només a partir de les Bordes d’Envalira.

Sense accidents

La policia no tenia ahir notificat cap accident de trànsit en relació directa amb la neu caiguda.

Fins a 54 centímetres

Les Fonts d’Arinsal van acumular fins a 54 centímetres de neu, que van ser 45 a Sorteny i 37 a la Solana.

tracking