'parlem-ne'

Apapma insta a no fer créixer el país només amb criteris econòmics

La presidenta d’Apapma indica que créixer només amb criteri econòmic pot passar factura

Patrícia Bragança, en un moment de l'entrevista a Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma), Patrícia Bragança, va assegurar ahir en una entrevista a Diari TV que, en la seva opinió, la planificació de tot el país ha d’anar acompanyada d’un consum sostenible dels recursos, i va manifestar que “el que no podem és sobredimensionar el país només responent a una necessitat econòmica perquè aquestes decisions poden acabar passant factura”. Bragança va fer aquestes afirmacions amb relació a l’article 31 de la Constitució, que mandata l’Estat a “vetllar per la utilització racional del sòl i de tots els recursos naturals”. La presidenta d’Apapma va afegir amb relació als recursos que des de l’entitat reiteren la necessitat d’una legislació que prevegi l’impacte mediambiental de totes les actuacions, com ara la planificació de noves edificacions i els serveis associats a la ciutadania. “Estem en una situació d’emergència climàtica i, per tant, tot ha d’anar compassat amb la capacitat de donar serveis amb els recursos disponibles i d’un pla de medi ambient”, va recordar.

Per altra banda, i pel que fa a una reivindicació històrica d’Apapma com és el rebuig a la planta de Ctrasa, la dirigent de l’entitat ambientalista va assumir que “ens agradaria que es tanqués el forn incinerador. És el que sempre hem estat lluitant. No volem que hi hagi incineració al país perquè és una contaminació ambiental que ens podem estalviar”. Precisament, amb relació als residus, Bragança aposta per la reducció, la reutilització i el reciclatge, i va argumentar que “si la nostra reducció és absoluta o mínima podem trobar un altre destí als residus que no sigui la incineració”, i va afegir que “si produïm un residu que no té un destí final potser ens haurem de plantejar la producció d’aquest tipus de residus”.

Precisament, pel que fa a la transició cap a un nou model energètic i els costos que se’n deriven, la dirigent d’Apapma es va mostrar d’acord amb la taxa verda aprovada pel Govern i va apuntar que “és positiu que per primera vegada una taxa tingui una direcció concreta, aquests diners es destinaran directament a evitar el canvi climàtic, i amb això ja estem contents”.

Respecte a altres assumptes, la presidenta de l’associació animalista va assegurar amb referència a l’heliport que és una infraestructura necessària però sobre la qual “volem que el lloc triat no creï cap impacte ni a les persones ni als animals”. Així mateix, pel que fa al telefèric de Carroi, la seva entitat aposta per valorar la importància ambiental de la zona i protegir-la.

L'ECOLOGISME "ESTÀ DE MODA" PERÒ NO PERTANY A CAP TENDÈNCIA POLÍTICA

La presidenta d’Apapma va assegurar ahir en l’entrevista a Diari TV que “cada vegada més ens hem d’anar acostumar a pensar en el planeta en totes les nostres decisions”. Una fita en què “si per adoptar aquestes decisions ens hem d’apropar a un partit d’esquerres, de dretes o de centre, ho farem sense cap altra intenció”. Bragança va afirmar, a més, que l’associació que presideix “no som un partit polític ni tampoc ens podem sentir representats per un partit polític perquè tampoc és aquest el nostre objectiu”. Així mateix, va recordar que tot i que les polítiques ecologistes es podien abans associar a una ideologia d’esquerres, en l’actualitat “aquesta política s’està aplicant a la dreta perquè al voltant de l’ecologia també es pot generar tota una economia i la seva incidència sobre el PIB pot ser molt important”, amb referència a la importància en l’àmbit europeu d’aquests partits, especialment a Alemanya.

tracking