afers exteriors

Compromís per impulsar les quatre iniciatives de la Cimera d'Andorra

Ubach fa part de la reunió de ministres iberoamericans celebrada a Santo Domingo

Foto de família dels ministres d'Afers Exteriors iberoamericans.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar ahir a la primera reunió de ministres d’Afers Exteriors iberoamericans, que es va celebrar a Santo Domingo, la capital de la República Dominicana. La trobada s’emmarca en les reunions ministerials de la XXVIII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a la República Dominicana el 2022. Durant la reunió es va escollir el secretari general iberoamericà en substitució de Rebeca Grynspan, que va finalitzar el mandat el 10 de setembre després de vuit anys al capdavant de la secretaria general iberoamericana (SEGIB). Així doncs, s’ha triat l’actual ministre de Relacions Exteriors de Xile, Andrés Allamand. També es va decidir que l’Equador serà la seu de la XIX Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern.

En la trobada també es va refermar el compromís de la Conferència Iberoamericana per impulsar les quatre iniciatives de cooperació que van sorgir de la XXVIII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern, que es va celebrar a Andorra el mes d’abril d’enguany. Unes iniciatives relacionades amb la conscienciació ciutadana per assolir els ODS, la lluita contra la malaltia de Chagas, l’Institut de llengües indígenes i l’eliminació de la violència contra les dones.

Trobades bilaterals

Maria Ubach també va mantenir diverses trobades bilaterals amb alguns dels seus homòlegs presents en la reunió a Santo Domingo. En concret, Ubach es va reunir amb els ministres d’Afers Exteriors de Xile i de l’Uruguai, amb els quals va poder compartir temes d’interès comú i repassar les relacions entre països. La ministra també va poder conversar amb els titulars d’Afers Exteriors de Portugal, Cuba, l’Argentina i Costa Rica.

NARCÍS SOCÍAS TOMÀS, NOU CÒNSOL HONORARI DE RÚSSIA

El nou cònsol honorari de la Federació de Rússia al Principat, Narcís Socías Tomàs, ha rebut aquesta setmana la carta patent signada pels ministres d’Afers Exteriors andorrà i rus, en presència de l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu. La cerimònia, que va tenir lloc a l’ambaixada russa a Madrid, la va encapçalar l’ambaixador de Rússia a Espanya i a Andorra, Yuri Korchagin, que va entregar la documentació que acredita Socías com a segon cònsol honorari de Rússia. A més de representar els interessos dels ciutadans russos residents a Andorra, i prestar l’assistència i l’ajuda necessàries, Socías contribuirà a enfortir les relacions entre els dos països.

tracking