Pere López demana detalls de la compra de Vall Banc per Crèdit Andorrà

El socialdemòcrata vol saber si l'AREB ha fixat una garantia de 5,5 milions per compensar possibles reclamacions judicials

Pere López amb els consellers del PS al ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha demanat al Govern que li faciliti detalls sobre la compra de Vall Banc per Crèdit Andorrà amb resposta escrita. López pregunta a l'executiu si és cert que l'AREB ha fixat una garantia de 5,5 milions d'euros durant tres anys "per compensar possibles plets judicials a Crèdit Andorrà per la compra de Vall Banc" i precisa que si la resposta és afirmativa vol saber si l'executiu considera "adequada i justificada la dedicació de recursos públics per afavorir una operació entre dues entitats privades".

Pere López afirma que si el Govern estima que és adequada aquesta actuació si s'ha d'entendre que "dedicarà recursos públics per afavorir altres potencials operacions de reestructuració del sistema bancari andorrà?" i assenyala si s'ha plantejat aquesta possibilitat en el cas de la compra de BancSabadell Andorra per part de MoraBanc. El parlamentari del PS demana si "un cop establert aquest precedent" es pot considerar que el Govern "també estarà predisposat a dedicar recursos públics per afavorir operacions de compra venda d'empreses andorranes, encara que no pertanyin al sector financer?".

López vol conèixer els criteris que s'han seguit per fixar la garantia de 5,5 milions i si en el cas que siguin insuficients si el Govern "aprovarà nous ajuts a Crèdit Andorrà per fer front a aquestes responsabilitats". El president del grup parlamentari socialdemòcrata demana a més si s'ha tingut en compte que fixar aquesta garantia "pot afectar negativament el procés de negociació de l'acord d'associació amb la UE, tenint en compte que en aquesta estan prohibides les ajudes públiques a la banca, excepte que siguin necessàries per evitar una pertorbació econòmica greu en un Estat".

tracking