Estacions

Ordino Arcalís ajorna l'inici de la temporada fins al 3 de desembre

Les darreres nevades no garanteixen les condicions per iniciar la temporada dissabte vinent

S'espera que les nevades dels pròxims dies permetin produir neu de cultiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació d’esquí d’Ordino Arcalís ha decidit ajornar l’inici de la temporada fins divendres 3 de desembre, la mateixa data prevista que la resta d’estacions del país. Així ho va fer saber el camp de neu en un comunicat que va fer arribar als mitjans de comunicació ahir a la tarda. En aquest sentit, les últimes precipitacions que han caigut als terrenys que ocupa Arcalís i, més concretament, a les cotes altes del país, malgrat que feien preveure una situació optimista, no han estat suficients per poder garantir unes condicions òptimes de neu. Per aquest motiu, l’estació va optar per canviar la data d’obertura, que estava prevista per dissabte 27 de novembre.

Per altra banda, des de l’estació d’esquí es va informar que les nevades que es preveuen per al cap de setmana, sumades a la finestra de fred intens previst per als pròxims dies, permetran produir neu de cultiu que garantirà les millors condicions de cara al pont de la Puríssima, en què s’espera una alta ocupació. El camp de neu va fer saber que aquells clients que ja tenien reserves per venir a esquiar aquests dies poden sol·licitar un canvi de dia en la reserva o bé una devolució.

La pertorbació peninsular va sorprendre el país, deixant la primera nevada generalitzada d’aquest hivern amb uns gruixos que van arribar fins a 25 centímetres de neu i que es van registrar a la zona de Caborreu. A la resta del país es van acumular entre 10 i 15 centímetres durant la nit de dimarts a dimecres. Quant a previsions, el servei Meteorològic pronostica que al llarg d'aquesta setmana es continuïn registrant nevades a partir dels 1.300 metres, que s’accentuaran durant el cap de setmana, quan la neu arribi als 900 metres, per l’arribada d’un front atlàntic que farà baixar notablement les temperatures, que s’acostaran a -3 graus a Andorra la Vella. En relació amb les afectacions a la xarxa viària provocades per la meteorologia, el servei de Mobilitat va activar ahir la fase groga a la CG-2 per passar a partir d’Incles, a la CG-3 d’accés a Arcalís i a la CG-4 a Pal, així que els equipaments van ser obligatoris per circular en aquestes vies. En aquests punts tampoc es podia circular a més de 60 quilòmetres per hora i es demanava evitar les maniobres brusques i augmentar la distància entre vehicles.

tracking