x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Mor per coronavirus una dona de 80 anys, la primera des de l'agost

La xifra de difunts és de 131 mentre que el nombre de casos actius és de 578
Hi ha set persones, tres a l'UCI, ingressades a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Hi ha set persones, tres a l'UCI, ingressades a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Hi ha set persones, tres a l'UCI, ingressades a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/11/2021 a les 06:02
La xifra de víctimes mortals per Covid-19 restava inalterable des del 24 d’agost. El nombre de finats des de feia setmanes s’havia aturat en 130. Però el titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, va reportar ahir, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, una nova mort, la 131 des de l’inici de la pandèmia. Es tracta d’una dona de 80 anys que no patia un quadre sever de coronavirus i que tenia molta altra patologia, però que s’ha de computar com una mort relacionada amb la Covid, segons va explicar el ministre de Salut.

En el repàs setmanal a les dades de la pandèmia, Martínez Benazet va explicar que des de dimarts el ministeri de Salut ha registrat 84 positius nous, 32 dels quals eren de persones que ja estaven vacunades. Els nous contagis eleven la xifra d’afectats per la Covid-19 fins als 16.426 des de mitjan març del 2020, quan es va donar per iniciada la pandèmia al Principat. Ara mateix hi ha 578 casos actius, 54 més que ahir, i les altes sumen 15.717 des de l’inici de la crisi sanitària.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, també va a l’alça i ahir a la tarda hi havia quatre persones a la planta Covid de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, dues que han ingressat per coronavirus i dues més per altres patologies, però que tenen la malaltia i, per tant, es troben a la zona específica del centre. A la unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell hi havia ahir tres persones, totes elles intubades i ventilades mecànicament. Són les mateixes que estaven ingressades dimarts a la unitat de cures intensives del centre hospitalari.

BROT DEL BRITISH COLLEGE
La població escolar, en canvi, va veure reduïda ahir l’afectació per la Covid. El Govern va declarar 53 aules en vigilància activa –sis menys–, de les quals quatre es troben en vigilància total i 49, parcial. Dues aules més es troben en vigilància passiva i sumen un total de 31.


L’alta incidència de casos al British College de moment ha deixat 58 positius, però s’espera que en puguin ser més durant els propers dies. Hores d’ara, el centre restarà tancat fins dilluns de la setmana que ve i els alumnes mantenen les classes telemàtiques, com ja va anunciar el ministeri dimarts.


Respecte a la vacunació, ja s’han administrat 111.823 dosis, 55.349 de les quals primeres; 54.115 segones i 2.359 terceres. En aquest darrer cas cal destacar que són 1.074 més que dimarts, va assenyalar el ministre de Salut.


Els indicadors de risc se situen de manera majoritària entre els nivells 2 i 3. La taxa de reproducció se situa en 1,69 la qual cosa demostra l’acceleració dels casos de contagis.

 
"HI HAURÀ CONTAGIS, GENT A L'UCI I MORTS"
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va fer ahir una defensa aferrissada de les vacunes, de les quals va recordar que en els països on la vaccinació és més baixa l’índex de letalitat és “més elevat”. També va destacar que no s’han constatat efectes greus importants, a diferència de les conseqüències greus que pateixen moltes persones que han superat la malaltia. El ministre, però, va alertar de la gravetat de l’actual onada que tot i no afectar el sistema sanitari durà “contagis, persones a l’UCI i morts”.
  • #3 Tal Qual
    (25/11/21 13:14)

    És tal qual diu el primer comentari. Una vergonya tot plegat!! Llibertat ja!

    Respondre
  • #2 Perjohan
    (25/11/21 10:25)

    Tal cual. 

    Respondre
  • #1 Vacunix
    (25/11/21 08:56)

    Ens estan dient a la cara que aquesta pobre dona ja estaba futuda i tenia covid pero no greu, pero esclar, s'ha de comptabilitzar la seva mort com a mort covid per poder seguir fent por.
    Que descarat.
    Fins i tot amb els morts han de seguir jugant.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts