CULTURA

La segona setmana de la pedra seca analitza els usos contemporanis de la tècnica

El constructor i picapedrer Édouard Duterte i l’arquitecte Oriol Rosselló han conduït la primera conferència

Cal Pal edita un llibre de gran format per explicar l'origen de la pedra secaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'espai Cal Pal ha acollit aquest vespre la primera conferència de la segona setmana de la pedra seca, que es dedicarà als usos contemporanis d'aquesta tècnica tradicional. "L'objectiu de com repensar aquests usos no és evident. Sabem que incloure aquesta tècnica tant a l'obrapublica, com a l'arquitectura i a l'urbanisme serà difícil, peròhija certes possibilitats" ha assegurat XavierLloveradel Departament de Patrimoni Cultural.

Els conferenciants d'aquesta primera conferència han estatÉdouardDuterte, president de l'Associació d'Artesans Constructors en Pedra Seca (ABPS) i organitzador dels treballs de restauració de la farga delMadriui Oriol Rosselló, arquitecte especialitzat en la interpretació de l'arquitectura tradicional. "La pedra seca és un tema de paisatgeperòtambé és un tema social. Sé que a Andorra s'estan fent moltes coses i que el Govern és molt sensible amb el tema" ha comentat Rosselló.

La setmana de la pedra seca se celebra per segon any consecutiu, del 19 al 28 de novembre amb l'objectiu de posar en relleu el patrimoni paisatgístic de l'arquitectura tradicional de pedra seca i celebrar el tercer aniversari de la declaració, per part de la UNESCO, del coneixement i la tècnica constructiva de la pedra seca com a patrimoni immaterial de la humanitat.

tracking