La Batllia avala la venda de Vall Banc a JC Flowers

El Tribunal de Batlles rebutja el recurs de nul·litat presentat pels germans Cierco el maig del 2016

Oficines de BPA.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secció administrativa del Tribunal de Batlles ha declarat l'acord de l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) de venda de Vall Banc al fons JC Flowers ajustat a dret rebutjant la petició de nul·litat dels germans Cierco. La sentència avala les decisions adoptades per l'AREB del 21 d'abril del 2016 que formaven part dels instruments de resolució de Banca Privada d'Andorra (BPA).

Els germans Higini i Ramon Cierco com màxims accionistes de l'entitat bancària intervinguda i diverses societats van presentar una demanda jurisdiccional el 6 de maig del 2016 impugnant els acords de l'AREB. Els demandants demanaven la nul·litat de l'acord d'obertura del procés de resolució, de l'aprovació del pla de resolució, de la valoració econòmica de BPA i de la creació d'una entitat pont com a instrument de resolució del banc intervingut arran de la nota de la FinCEN. I el pas següent de la venda de l'entitat pont, Vall Banc, al fons JC Flowers que es el que l'AREB va aprovar l'abril del 2016. La sentència afirma que la impugnació que es demana dels acords anteriors de l'AREB "no és viable en el marc d'aquest litigi perquè són actuacions que no són objecte d'aquest procés". I també rebutja l'argument de conculcació de drets constitucionals perquè afirmaven que les actuacions "comporten una confiscació patrimonial".

Els demandants poden presentar recurs d'apel·lació contra aquesta sentència davant la sala administrativa del Tribunal Superior.

tracking