Europa aprova la vacuna de Pfizer per a nens de 5 a 11 anys

La Comissió Europea proposa que el passaport Covid tingui una validesa de 9 mesos i que es renovi quan es rebi la dosi de reforç

Vacunació contra la Covid de menors al PrincipatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vacunació es podria començar a estendre als infants de 5 a 11 anys després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) hagi recomanat avui aprovar el vaccí de Pfizer per aquesta franja d'edat amb una dosi inferior a la que s'administra als adults. Andorra ha posat fins ara el fàrmac contra la Covid a nens fins als 12 anys i ahir el ministre Joan Martínez Benazet va informar que hi ha un 54,6% de menors entre 12 i 15 anys que han rebut la pauta completa d'immunització.

Les mesures per aturar la pandèmia han portat avui la Comissió Europea a aprovar la recomanació perquè el passaport Covid tingui data de caducitat. La proposta europea és que el certificat sanitari sigui vàlid durant nou mesos i per renovar-lo caldria haver rebut la tercera dosi de la vacuna contra el SARS-CoV-2. França ha anunciat avui que posarà aquesta dosi de reforç a tota la població fins als 18 anys com estan fent altres països europeus.

Europa insisteix en la necessitat d'administrar la tercera dosi a la població argumentant que incrementa el nivell de protecció contra el virus i que d'aquesta manera s'evitaran casos greus de Covid.

tracking