no podrà recórrer contra la decisió

El TS confirma que l'agent no és apta per ser caporal

No va passar la prova psicotècnica del concurs i va recórrer contra la decisió a la justícia, que, en última instància, no li dona la raó

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior (TS) ha desestimat en última instància el recurs que una agent va presentar contra el Govern. En concret, l’agent va recórrer contra la decisió que la declarava com a “no apta” en la prova psicotècnica realitzada en el marc d’un procediment per a la provisió de 15 places de caporal de policia, quedant exclosa del concurs.

La interessada va denunciar que les bases de la convocatòria no especificaven els requisits que havien de complir els interessats, qüestió que el Superior desestima, argumentant que les competències es van publicar a la intranet del cos. També denunciava que ella i altres candidats van haver de repetir la prova psicotècnica, però la sala va considerar que era necessari per arribar a una “correcta valoració”. En aquest sentit, l’agent al·lega que va aportar una prova psicològica que demostrava que era apta per al lloc. Tanmateix, la justícia considera que aquest informe “no divergeix substancialment del resultat de la prova realitzada durant el procés selectiu”, i que el resultat no acredita un error en la prova realitzada a instàncies de l’administració.

Respecte a la valoració del dictamen pericial, la interessada defensava que la valoració no era ajustada, ja que presentava un resultat favorable a la recurrent. No obstant això, aquest resultat és posterior al moment en què es va realitzar el concurs i, per tant, el tribunal considera que no es pot tenir en compte, ja que suposaria una situació de desigualtat respecte als altres participants.

ELS PUNTS

-Concurs

L’agent es presenta al procediment per a la provisió de 15 places de caporal de policia, però queda exclosa perquè la prova psicotècnica la considera “no apta”.

-Recurs

L’agent no està d’acord amb la qualificació i recorre a la justícia contra la decisió de Govern.

-No és apta

El Tribunal Superior dona la raó a la resta de sentències i desestima el recurs d’apel·lació. Contra aquesta decisió l’agent no pot interposar cap recurs.

tracking