Pandèmia mundial

Els antipassaport Covid demanen la dimissió de Benazet

Un centenar de persones han acudit a la mobilització promoguda per Carine Montaner

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 150 persones s'han aplegat aquest matí a la vorera de l'edifici administratiu de Govern per protestar contra l'obligació de portar passaport Covid en la mobilització que ha promogut Carine Montaner i on s'han repetit els crits de dimissió del ministre de Salut. La consellera general s'ha mostrat exultant amb la concentració ciutadana que s'ha celebrat des de les nou del matí fins poc abans de les onze i que s'ha desenvolupat amb la majoria dels assistents sense l'ús de mascareta, sense distància de seguretat i amb constants abraçades entre molts dels participants.

Els concentrats han cridat amb insistència "dimissió, dimissió", crits que han alternat amb els de "manipulació", "llibertat", "no a la dictadura sanitària" o "no al pas sanitari". La petició de renúncia al càrrec anava adreçada al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Montaner ha argumentat la reclamació demanant "la dimissió del ministre Benazet per dir tantes mentides" i ha posat com exemple "de Grifols per dir que hi havia un laboratori dins de la reserva de la biosfera a Tenerife, tot fals. Quan li va bé diu la veritat i quan no li va bé diu que és secret professional". I ha afegit que el director general del SAAS, Josep Maria Piqué, "també ha de dimitir, ens faria un favor". Alguns dels participants han distribuït imatges del ministre Martínez Benazet comparant-lo en el muntatge de la fotografia amb Hitler amb la inscripció "no volem ministres totalitaris".

"El passaport de la vergonya"

Carine Montaner ha afirmat que no ha organitzat la mobilització i que el que fa és "dono suport a totes aquestes persones enfadades que no volem el passaport sanitari que és discriminatori" i l'ha qualificat com "el passaport de la vergonya i contra això lluitarem". La consellera general no adscrita ha destacat que s'ha demostrat que "la vacunació no impedeix la transmissió del virus i ara la pregunta és: protegeix de les formes greus?, a l'UCI hi ha gent vacunada?" i ha manifestat que "el ministre Benazet és transparent per algunes coses i manté opacitat per a d'altres i aixó no pot ser. La llibertat és un dret fonamental de la Constitució i no pot ser que hi hagi gent que perdi la feina perquè no estan vacunats i no pot ser que no estiguem indemnitzats pels efectes secundaris de les vacunes". I ha precisat que "molta gent" que treballava a les pistes s'ha quedat sense feina perquè no estan vacunats i que hi haurà "famílies senceres que es quedaran sense salari".

Montaner ha assegurat que s'estan perdent residents actius i passius "d'alt poder adquisitiu perquè ja no volen viure en un país que no respecta la llibertat de les persones".La parlamentària ha insistit que ha rebut "moltes queixes de residents de molt poder adquisitiu que estan a punt de marxar perquè no volen viure en un país sense llibertat i haver d'ensenyar un passaport sanitari per anar a una sala de gimnàs, a un restaurant, a una cafeteria o el que sigui". Cariner Montaner ha recalcat que "això és vergonyós i no es pot permetre" i que no s'ha de copiar el que fan altres països i ha reclamat que "el ministre ha de dir la veritat perquè falta a la veritat molt sovint". I ha afirmat que té testimonis de dones i gent jove "que tenen efectes secundaris per la vacuna i no viuran mai més com abans i això no pots ser i jo lluitaré fins al final".

La parlamentària ha explicat aquest matí que va publicar la convocatòria de la protesta a les xarxes i després la va retirar "perquè el ministre d'Interior em va dir que jo no podia promoure aquest tipus de moviment" i ha assenyalat que a les xarxes hi ha grups de 500 persones "perquè la gent s'ha unit perquè no pot ser aquesta manca de respecte pel poble andorrà". Montaner ha ressaltat que aquesta falta de llibertat fa "que no reconegui el país del meu avi".

Un dels moments de tensió s'ha viscut poc abans de les 10 hores quan alguns dels assistents a la protesta han envaït la calçada i han intentat tallar el trànsit. Els agents de circulació d'Andorra la Vella, els efectius de la policia i alguns dels concentrats han fet que els participants hagin desistit i els vehicles han pogut continuar circulant pel carrer Prat de la Creu amb la regulació que estan fent els urbans.

La protesta a la porta de Govern ha aplegat gent de totes les edats, amb majoria de gent jove. Els assistents han repartit informació contra les vacunes i contra el passaport sanitari i una de les concentrades, embolicada amb la bandera d'Andorra, exhibia un exemplar de la Constitució.

tracking