Jutgen un antic auxiliar de la residència l'Albó per maltractaments

Infermeres del centre van denunciar contencions inadequades i comentaris despectius cap a dos interns amb autisme

Residència Albó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri fiscal demana setze mesos de presó condicional i cinc anys de previsió d'entrar en contacte amb les víctimes per a un antic auxiliar d'infermeria i geriatria a qui acusen d'un delicte major continuat de maltractaments sobre dues persones vulnerables -dos homes amb autisme-.
Algunes infermeres del SAAS que els anys 2015 i 2016 van treballar a la residència l'Albó van denunciar fins a quatre episodis en què l'acusat hauria realitzat contencions inadequades -agafant el pacient pel coll- i comentaris despectius cap a dos usuaris amb autisme.
En la seva defensa, l'extreballador del centre ha al·legat que els pacients que haurien patit tractes inadequats sovint eren agressius i mossegaven o tiraven objectes a altres treballadors o interns de la residència, i que així consta en els expedients del mateix centre. En aquest sentit, l'acusat ha admès que alguna vegada "les formes no han estat les correctes", però ha manifestat que en tot moment va actuar per "evitar agressions cap a altres persones o cap a ells mateixos" i amb les eines que tenia.
Pel que fa a les contencions, ha criticat la falta de recursos i formació per poder-les realitzar adequadament. En aquest sentit, una de les infermeres que ha comparegut com a testimoni ha explicat que es recomana que aquesta maniobra es faci entre cinc persones, però l'acusat ha expressat que no hi havia prou personal per seguir aquest protocol. Així, ha assegurat que durant els cinc anys que va treballar a la residència l'Albó, els treballadors van fer arribar a la direcció del centre la falta de recursos i formació. A tall d'exemple, ha destacat que sovint cinc treballadors -quatre noies i un únic noi- havien d'encarregar-se de fins a 30 pacients autònoms, semiassistits i assistits i que, alguns d'ells eren "corpulents" i "agressius".
tracking