Els casos actius s'enfilen a 523 amb 213 positius més

L'UCI arriba durant el cap de setmana a tres pacients amb la Covid i Salut farà un cribratge a tot el British College

Proves TMAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La previsió del ministre de Salut d'un increment dels contagis de Covid per "cert descontrol" en la transmissió comunitària s'ha complert aquest cap de setmana amb la detecció de 213 positius més que disparen els casos actius a 523. Aquesta xifra tan elevada situa la incidència de la pandèmia en nivells del març passat ja que el dia 27 es van registrat 522 casos actius en plena fase d'ascens de la quarta onada de la Covid.

L'increment del cap de setmana suposa que hi ha 138 persones més amb el virus actiu aquesta tarda i un total de 16.299 afectats per la infecció des del març del 2020. Joan Martínez Benazet va anunciar divendres que la mascareta tornava a ser obligatòria als espais interiors i recomanava portar-la a l'aire lliure i alertava que calien aquestes mesures de prevenció per minimitzar la transmissió comunitària que registra Andorra des de la setmana passada i que les dades evidencien que segueix molt a l'alça.

La situació a l'hospital empitjora perquè tot i que hi ha un pacient menys que divendres els quatre ingressats que hi ha tenen més gravetat ja que hi ha 3 malalts amb el virus a l'UCI i dos d'ells necessiten ventilació mecànica. L'última actualització de la pandèmia deixava 3 afectats a planta i avui només n'hi ha un, segons les dades facilitades per Salut. Les persones que han superat la infecció augmenten a 15.646 amb 75 altes des de divendres.

El Govern ha informat que demà es farà un cribratge a tots els alumnes del British College perquè "s'han detectat diversos positius a diferents classes". El centre ja va tancar l'ensenyament presencial 10 dies el gener passat pel contagi de professors que impedia el desenvolupament de les classes. L'afectació al sistema educatiu augmenta de manera notable després del cap de setmana perquè el nombre d'aules amb part dels alumnes confinats passa de 29 que hi havia divendres a 48 en el balanç d'avui. Les classes amb tots els escolars aïllats continuen sent dos com la setmana passada i en vigilància passiva hi ha 30 grups educatius, dos més que divendres.

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

tracking