x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

El rock de Santa Cecília

El tradicional concert reuneix al grup Hysteriofunk i a la Jove Orquestra en una actuació amb més de 40 músics a l’escenari
Un instant del concert de la Jonca i el grup Hysteriofunk.

Un instant del concert de la Jonca i el grup Hysteriofunk.

Un instant del concert de la Jonca i el grup Hysteriofunk.

ONCA
Actualitzada 22/11/2021 a les 12:07
El tradicional concert de Santa Cecília, celebrat ahir a l’Auditori Nacional, va barrejar la música clàssica i el rock per celebrar el 20è aniversari de la Jove Orquestra Nacional (Jonca) i el 25è aniversari d’Hysteriofunk. La Fundació ONCA, impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, va estar l’organitzadora del concert en el qual va participar el grup de rock juntament amb músics de la Jonca i de l’Orquestra Nacional Clàssica (ONCA).

El director artístic de la fundació, Albert Gumí, va explicar que el concert es basa en clàssics del rock amb els temes d’Hysteriofunk adaptats. “No ha sigut complicat fer els arranjaments perquè la música és de molta qualitat”, va expressar, al mateix temps que va remarcar que la intenció era respectar en tot moment l’essència del grup, però “fent que l'orquestra dialogués i no només acompanyés”. Aproximadament el concert va durar al voltant d’una hora, amb un primer tema en solitari d’Hysteriofunk i després set temes llargs tocats en conjunt amb l’orquestra, amb una quarantena de músics a l’escenari.

Pel que fa a la tria de les cançons, el director artístic va relatar que va ser un consens entre ell i el grup, i va reiterar que cada tema tenia les seves peculiaritats i que havia intentat treure-li el màxim a cada un. Per la seva banda, des d’Hysteriofunk es van mostrar molt emocionats per poder fer aquest concert. “Havíem vist que els nostres temes tenien parts molt simfòniques i sempre havíem tingut la fantasia d’algun dia poder-ho fer amb una orquestra”, va explicar el guitarrista del grup, Oriol Vilella, qui va comentar a més que les converses amb la Fundació ONCA per fer aquest projecte van començar fa uns quatre anys.

Quant al grup, Vilella va confessar que estan molt motivats i va avançar que ben aviat tindran la presentació dels bolos per Catalunya. De fet, també va comentar que esperen poder tenir el videoclip acabat abans de final d’any per poder-lo presentar al febrer en un concert amb la gent que ha donat suport per a fer-lo.

Per a aquest 25è aniversari, el grup ha reeditat els dos primers àlbums en vinil i amb un cd de regal. A més, tot aquest concert es va enregistrar i “intentarem acabar l’any d’aniversari, el març del 2022, amb l’edició d’un disc amb el directe amb la Jonca”, va expressar Vilella.
Etiquetes
  • #2 Admiració total
    (22/11/21 14:59)

    Quina sort tenim de tenir músics així. No vaig poder anar-hi, però segur que va ser brutal. Gràcies per existir!

    Respondre
  • #1 Berta
    (22/11/21 09:54)

    Un concert excel·lent, genial, emotiu, extraordinari.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts