x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Activitats de neu

Naturland preveu 120.000 visitants

Ajona encara la temporada d’hivern “amb optimisme” després d’encadenar quatre mesos “de rècords” a la facturació
Naturland, durant la passada campanya d'hivern.

Naturland, durant la passada campanya d'hivern.

Naturland, durant la passada campanya d'hivern.

NATURLAND
Actualitzada 15/11/2021 a les 11:01
El director de Naturland, Xabier Ajona, va presentar ahir al matí la campanya per a la temporada d’hivern amb l’optimisme d’estar en “xifres rècord de facturació” des del passat mes de juliol. “El 2021 ha estat un any de blancs i negres amb uns primers sis mesos molt durs, però portem quatre mesos i mig que ens estan ajudant a recuperar-nos”, va declarar sense entrar en detalls sobre si aconseguiran que els números deixin de ser vermells a finals d’any.

Cal posar de manifest que les restriccions de mobilitat derivades de la pandèmia durant la primera part de l’any han llastrat l’afluència de públic al parc lauredià, fet que comportarà que el nombre de visitants estigui enguany per sota dels 100.000. Ara bé, les expectatives de cara al 2022, sempre que la pandèmia no faci la guitza, és arribar als 120.000 visitants, repte que s’ha fixat Naturland en aquest gir de la política comercial. “Volem donar un bon servei reduint l’aforament”, va afirmar Ajona. En aquest sentit, l’ecoparc té capacitat per absorbir fins a 1.300 persones al dia i, en condicions de neu, fins a 1.600, constrenyent això sí les places d’aparcament.

Naturland, que donarà el tret de sortida a la temporada d’hivern el 3 de desembre, aspira a “corregir l’estacionalitat” obrint tot l’any i a no dependre de les condicions meteorològiques en el ventall d’activitats que posen a disposició del client. Tot i això, la neu seguirà tenint un paper cabdal i és per això que el recinte lauredià “multiplicarà per tres” la seva capacitat de producció amb dos nous canons artificials. De fet, les inversions de Naturland el 2021 ascendeixen als 400.000 euros, focalitzats principalment en la renovació d’instal·lacions i l’ampliació de pistes.

Ajona va exposar que l’antiga galeria dels ossos es reaprofitarà com a botiga de lloguer de material d’esquí, mentre que l’edifici de l’amfiteatre serà la seu del Nòrdic Esquí Club La Rabassa-Naturland, que disposarà de més espai amb equipament per a dutxes i canviadors per als socis. D’altra banda, també s’ha creat un sistema de passarel·les a la cota 2.000, que connectarà les pistes amb els serveis de restauració per millorar l’accés de persones amb mobilitat reduïda.

L’estació d’esquí de fons de la Rabassa compta amb cinc pistes que sumen un total de 15 quilòmetres, mentre que els quatre itineraris de Skimo sumen un total de 21 quilòmetres de traçat. A més, hi haurà una nova ruta per fer raquetes anomenada Paquetaires, que s’afegirà a la ja existent coneguda com a Petjades. Precisament, una de les novetats d’enguany seran les moonbikes, un híbrid de motocicleta i bicicleta purament elèctric que busca augmentar els atractius de l’ecoparc. Igualment, l’hípica s’inclourà dins del paquet d’activitats a la neu, complementada també pels trineus nòrdics i d’altres experiències nocturnes.

Amb l’objectiu d’acollir la Copa d’Europa d’esquí de fons a l’horitzó, Naturland tornarà el 2022 a albergar el World Triathlon Winter Championships d’Andorra, el cap de setmana del 5 i el 6 de febrer. A més, es tornarà a repetir la cursa nocturna de la Rabassa el darrer cap de setmana de gener, la Festa del Nòrdic se celebrarà el 12 i 13 de febrer i també està previst organitzar la sortida de l’Skimo Andorra.

LES CLAUS

1. Un semestre per capgirar els números

Xabier Ajona va reconèixer que els primers sis mesos de l’any van ser “molt durs” i va mostrar-se esperançat a poder capgirar aquests números amb la facturació des del juliol.


2. Les perspectives d'afluència de públic el 2022
Les restriccions de la pandèmia faran que el nombre de persones que enguany hagin visitat l’ecoparc sigui inferior a les 100.000, mentre que el 2022 s’esperen 120.000 visitants.

3. 400.000 euros
en inversions durant el 2021
Naturland fregarà els 400.000 euros en inversions durant el 2021 amb la renovació d’instal·lacions i ampliació de pistes. A més, s’ampliarà la producció de neu amb dos nous canons.

4. Les principals novetats en les activitats de neu
Una de les novetats d’enguany seran les moonbikes, un híbrid de motocicleta i bicicleta purament elèctric que busca augmentar els atractius de l’ecoparc durant l’hivern.

5. Esdeveniments organitzats per Naturland
El plat fort dels esdeveniments que albergarà Naturland de cara al 2022 tornarà a ser el World Triathlon Winter Championships d’Andorra, que se celebrarà el 5 i el 6 de febrer.
Etiquetes
  • #7 Hahaha
    (15/11/21 14:36)

    Emergència nacional va dir..
    Ja saps que lo que passarà és el contrari. Hi haurà promesa de que així continuarà per demanar més diners que mai es podrà retornar... I els hi donaran més préstecs que es tirarà en aquest pou sense fons...

    Respondre
  • #6 Emergència nacional
    (15/11/21 13:41)

    Aprofiteu les "xifres rècord de facturació" i tanqueu el Parc el més aviat possible.

    Respondre
  • #5 Pau
    (15/11/21 09:05)

    Molt bé , felicitats. Imagino que aviat haurem de fer un carrer al sr. Arjona , per la seva gestió. Amb aquest sr. El comú no haurà d'enviar més calers a naturland. A no , que ja els hi ha enviat.
    Bé deu ser un error , suposo que aquest any el tot meravellós direvtor , tornarà tots els calers que aquest transparent mandat , han enviat al parck .
    Realment , hens prenen per idiotes . No teniu vergonya

    Respondre
  • #4 Canòlich
    (15/11/21 07:49)

    No voldria molestar o enfadar massa els Srs. cònsols. És que penso que aquests 400.000 euros corresponia enviar-los al fons de solidaritat de govern contra la covid.

    Respondre
  • #3 Oportunitat per difondre Naturland.
    (15/11/21 07:41)

    Una cosa que segur podria ajudar a difondre Naturland seria que Sant Julià fos acceptada com a "Ciutat creativa de l'Unesco". No sé en quina situació es troba aquest dossier. El Sr. cònsol bé podria dir alguna cosa. S'esperava una decisió a finals d'octubre.

    Respondre
  • #2 Bla, bla, bla!
    (15/11/21 07:33)

    Grans parrafades pràcticament iguals. Aquest conte Ajona de la lletera ja cansa. Però arribarà el dia de la veritat, el dia en què els electors aniran a votar a les comunals, coneguts ja els resultats de les auditories del 2021 i 2022.

    Respondre
  • #1 Canòlich d'Aixirivall
    (15/11/21 07:21)

    Naturland preveu pagar el 2022 el deute que té amb el comú i el deute que té amb els bancs?

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts