Administració general

El Sipaag dubta que la llei de transparència sigui eficaç

Critica l’absència de règim sancionador i formació al funcionariat

El secretari general amb altres membres del sindicat.F. GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat de treballadors de l’administració general (Sipaag) s’ha mostrat molt crític amb la llei de transparència, ara a tràmit parlamentari. El col·lectiu entén que sense un règim sancionador, i per tant sense que es pugui “esmenar l’incompliment”, serà difícilment eficaç. El sindicat entén que el text no només hauria de garantir “l’honestedat” dels representants polítics sinó que també hauria d’emparar la neutralitat en la contractació d'empreses i de personal de l’administració. Malgrat que això ja ho reguli la Llei de Contractació Pública i la de Funció Pública, entenen que “no seria sobrer” que la llei de transparència també vetllés pel “control i garantia de bones pràctiques i fixés uns estàndards de qualitat per enfortir i empoderar l'Administració”.

El sindicat també denuncia que no es contempli la formació del funcionariat per afavorir la transparència del sector públic. “Paper mullat? Brindis al sol? Digueu-ne com vulgueu, però a nosaltres no ens sembla que pugui ser efectiu”, manifesten.

El Sipaag també carrega contra la Llei de Protecció de Dades, que sí que estableix un règim sancionador, però que només s'aplicarà als treballadors públics i no als responsables polítics. “Volem exercir els nostres drets i complir els nostres deures, com hem dit moltes vegades, però reivindiquem uns instruments jurídics que ens afavoreixin a l’hora de fer la nostra tasca amb rigor i garanties”, reivindica el col·lectiu sindical, tot lamentant que tot sovint se’ls vulgui enfrontar als treballadors del sector privat. Una divisió, denuncien, que té com a resultat que “així sempre guanyen els que se situen a la cúspide del poder econòmic”.

tracking