rEPORTATGE

Israel - Andorra... EUA

Gallardo prepara un acord de col·laboració perquè les start-ups israelianes puguin realitzar el seu testeig al país abans de fer el salt al mercat americà

La reunió de Gallardo a Tel-Aviv amb la seva homòloga.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El memoràndum d’entesa que prepara Andorra amb Israel en matèria d’innovació ha de permetre al Principat “ser la fase de proves de llançament de start-ups abans d’anar al mercat americà”. Aquest és l’esperit amb el qual el ministre de Presidència, Economia i Empresa pretén situar el país en un nínxol de mercat de l’emprenedoria israeliana abans de creuar l’oceà a la recerca de més oportunitats. “Israel té un dèficit per cobrir aquesta fase intermèdia en què les start-ups no estan encara prou madures i Andorra pot facilitar una talla de mercat que permeti testejar productes i serveis abans de fer el salt als Estats Units”, va dir Gallardo, que va desplaçar-se aquesta setmana a Tel-Aviv per reunir-se amb la ministra israeliana d’Innovació, Ciència i Tecnologia, Orit Farkash-Hacohen.

Concretament, el número dos de l’executiu va assenyalar que les tecnologies aplicades a la gestió mediambiental, ja sigui de boscos o neu, o la promoció turística són les que, a priori, poden tenir un millor encaix en el teixit empresarial andorrà. En aquest sentit, va considerar que el país es pot beneficiar de retruc d’aquest ecosistema d’innovació atès que aquestes start-ups necessiten “capital humà que haurà de posar Andorra”. “Això suposa que hi haurà part del coneixement que es quedarà al país perquè les start-ups s’han de monitorar, alhora que generarà un efecte crida perquè altres empreses o emprenedors vulguin venir aquí a testejar”, va manifestar Gallardo, que va reivindicar la singularitat d’Andorra com un lloc atractiu per testejar.

A partir d’ara, per materialitzar la col·laboració, d’aquí a final d’any Andorra i Israel miraran de tancar un conveni marc entre Andorra Recerca i Innovació (ARI) i l’Autoritat d’Innovació d’Israel. “Ells no tenen dificultats de finançament, sinó de retenir bona part del nou negoci de creació d’empreses i tecnologia al país. I fent aquesta etapa intermèdia els garanteix tenir un procés de seguiment més a prop on poder retenir el talent”, va apuntar.

Amb tot, Gallardo va subratllar des de l’òptica andorrana que “potser fins i tot algunes empreses poden deixar aquí el seu cor perquè els interessa un marc fiscal competitiu tot i que el mercat on exportin el seu producte sigui l’americà”.

tracking