TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

congrés de liberals

Gallardo es mostra disposat a repetir la coalició de Govern amb Demòcrates

El president proposa primàries per a l’elecció del candidat liberal “amb temps suficient”

Votació de la nova executiva de Liberals d'Andorra al congrés celebrat anit.liberals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals va tancar anit el congrés ordinari amb l’encàrrec a la nova executiva de decidir amb quina fórmula electoral es presenta als comicis del 2023, però amb la mirada posada de repetir la coalició de govern amb Demòcrates. Així ho va manifestar el president del partit, Jordi Gallardo, que va apuntar que “la predisposició per part nostra, ja ho hem dit en diverses vegades, és que si la fórmula funciona, i de moment funciona, el que hem de fer tots plegats és un exercici d’intel·ligència, de saber aportar el que el país necessita, i el que el país necessita i vol és tranquil·litat i que les coses surtin”. No obstant això, respecte de si això significa o no una coalició electoral amb Demòcrates, el president dels liberals va indicar que “la coalició és una bona fórmula, però després hi ha moltes maneres d’aplicar-la i com això es pot materialitzar en l’àmbit electoral”. Així mateix, va apuntar que hi haurà “temps per matisar aquestes coses”.

Gallardo va refermar que l’aposta per la coalició de govern va ser encertada, segons la seva opinió. Així, en va fer una valoració “positiva” i va manifestar que “evidentment són dos anys marcats per la pandèmia i les seves conseqüències, però crec que dins de la pròpia coalició, com s’ha gestionat, amb unitat i alineament en la presa de decisions, el que ha fet ha sigut reforçar la decisió que es va prendre”. El president dels liberals va recordar que en el seu dia es va proposar una fórmula inèdita a l’època constitucional, i sobre els dubtes que va generar va concloure que “encarant la recta final es pot dir que la coalició s’ha fet des de la lleialtat institucional, des de la coordinació i el diàleg, amb confrontació d’idees, però sempre amb un objectiu comú, que és fer avançar el país”.

Pel que fa a la renovació de l’executiva, Gallardo va explicar que “el que hem fet és eixamplar la base del partit perquè continuï creixent amb persones noves i això ho hem volgut traslladar a nivell d’executiva”. En aquest sentit, va fer menció que la nova direcció del partit uneix experiència de gent “rodada” en la política comunal i també gent sense experiència perquè es necessiten “idees fresques”, segons va manifestar. En aquest sentit, destaca la incorporació de l’advocada i exconsellera comunal d’Encamp Maribel Lafoz com a secretària general, així com Gerard Estrella com a vicepresident, o el president dels Joves Liberals, Antoni Puig, com a secretari de relacions internacionals.

Al seu discurs de cloenda, Jordi Gallardo va indicar que l’executiva assumeix el repte de donar visibilitat al partit, sobretot allò que fa i allò que pot aportar, segons va manifestar. Així mateix, va recordar que l’any vinent el partit farà trenta anys i que el fet de ser el partit nacional més antic del país els suposa una responsabilitat. En referència a aquest fet, també va voler deixar clar que “cal ser generós amb les persones que han ajudat i impulsat el partit, però un partit no pot viure del passat, necessita viure del present i ha de tenir reptes de futur”.

Precisament, Gallardo va proposar repetir la fórmula de les primàries per escollir els candidats de cara al 2023 i va demanar “temps suficient” per elaborar els projectes. “El partit haurà d’iniciar un procés de primàries per donar la possibilitat a les persones que formen el partit, en un procés obert, com es va fer el 2019, per fer aquest pas”, va indicar el president dels liberals.

HOMENATGE A MERCÈ BONELL

El congrés dels liberals també va tenir un moment per a l’homenatge de qui va ser la primera dona escollida com a consellera general el 1984, Mercè Bonell Bertran. El president dels liberals, Jordi Gallardo, va acudir fa uns dies a casa seva per entregar-li un ram de flors i retre-li l’homenatge del partit. Bonell volia estar present al congrés però per prudència es va quedar a casa. Tot i això, va tindre paraules d’agraïment i va emetre un missatge en què encoratjava els militants del partit.

tracking