Una sala del gimnàs Duplex, després de la reobertura posterior al confinament.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des de dijous que està oficialment estès l’ús del certificat Covid com a mesura per recuperar la normalitat prepandèmia en un restaurant, el gimnàs o el cinema. Però com ja va copsar el Diari ara fa pocs dies a la restauració, en els àmbits implicats impera de moment la prudència sobre un nou control d’accés que suposa el retorn a la normalitat però amb unes implicacions que podrien arribar a resultar contraproduents. La majoria de gimnasos consultats encara valoren què fer, però sí que han pres una determinació ja al centre esportiu AnyósPark i a la resta d’equipaments de la cadena Urban, que ja han incorporat el certificat Covid per tal que el “client pugui fer exercici físic sense mascareta”, va manifestar Patrícia Vicente, directora del centre esportiu Anyós­Park i UrbanGym. Un canvi que ha suposat reforçar el personal i també els mitjans tecnològics per assegurar l’èxit en el control d’accés i que ha tingut una acollida d’acceptació majoritària entre els usuaris. “La majoria d’usuaris que han vingut ens han dit que era una cosa que s’imaginaven i ho valoren positivament. En l’àmbit organitzatiu és més lent, però tothom ho entén”, va manifestar.

En estudi

Caldea decidirà dilluns si ho implementa tant al termolúdic com a la zona de club de socis, el comú d’Andorra la Vella també abordarà la setmana que ve què fer als Serradells, al gimnàs Duplex de la capital van assenyalar que “encara ho estem estudiant, ens donem un marge d’uns dies per decidir què fer”. I també estan en aquesta situació a Next Sports Club d’Illa Carlemany. “És sobre la taula, hi veiem coses positives i també negatives”, va exposar Jordi Farré, el director adjunt de l’empresa que gestiona el gimnàs. Contres relacionats amb possibles baixes d’usuaris que estiguin en desacord amb el control o el cost dels mitjans que s’haurien de destinar a fer funcionar les noves condicions per accedir-hi. “Gent sense mascareta i sense distanciament seria molt positiu però s’han de valorar els pros i els contres”, va insistir.

També estan sospesant les noves condicions als cinemes Illa Carlemany. La principal dificultat que troben és la qüestió de la validació dels certificats perquè tenen un percentatge important de venda d’entrades per internet, especialment a les pel·lícules més taquilleres, i “si un client compra l’entrada per internet i després no pot presentar el certificat tindríem un problema”, va apuntar el director dels cinemes, Jordi Torres. Prescindir de la venda per internet per evitar aquest problema en comportaria un altre, que es generessin cues per la major lentitud de la venda física i la necessitat de verificar els certificats. “Hi ha moltes incògnites i hem d’acabar de veure si ens surt rendible econòmicament i també logísticament”, va asseverar. Ara l’aforament del cine és del 70%.

EXPLOSIÓ DE CASOS AMB 50 CONTAGIS NOUS

L’escalada de contagis va viure ahir un increment notable amb el diagnòstic de 50 casos nous que, al seu torn, van implicar una incidència escolar del virus molt més elevada. Es constata que aquest repunt de la tardor està molt focalitzat als col·legis amb menors no vacunats i que té una afectació molt moderada en l’àmbit hospitalari, malgrat que va ingressar un pacient més i, per tant, ahir eren tres persones les ingressades, dues a planta i una a l’UCI amb necessitat de ventilació mecànica. Pel que fa a la incidència a l’escola, ahir eren divuit les aules amb part dels alumnes confinats per casos positius, deu més que dijous, i tretze tenien vigilància passiva. El repunt ha provocat que el nombre de casos actius ja s’hagi enfilat als 246, que són 43 més que els de dijous.

ENTRENAMENT PREPANDÈMIA

Els usuaris dels gimnasos ja no recordaven què era córrer a la cinta o fer exercicis de tracció sense ofegar-se per culpa de la mascareta. Però no els ha costat adaptar-se a la nova situació i retrobar-se amb els entrenaments prepandèmia. Ahir, els primers centres, com és el cas d’AnyósPark i UrbanGym, van començar a aplicar la mesura amb què els habituals dels gimnasos feia mesos que somiaven: entrenar sense mascareta. L’Albert Costa, esportista d’elit, no només es va treure la mascareta, sinó també “un pes de sobre” perquè “entreno molt a l’aire lliure i, al gimnàs, amb la mascareta, fer-ho de forma intensa era complicat. Sentia fatiga i no podia respirar bé”. L’Aurora Crespo també apuntava les “conseqüències sanitàries que comporta entrenar amb la mascareta, sense parlar de les higièniques”, i celebrava poder utilitzar, per fi, el pass Covid. “Ja era hora de poder beneficiar-nos d’estar vacunats.” Un dels altres raonaments que en Josh Palau compartia a la sala de pes lliure era que “si pots sortir de festa sense mascareta amb un certificat de vacunació, em sembla una mesura respectable poder entrenar en aquestes condicions”. A cap d’ells els va semblar una mesura discriminatòria, sinó, tal com va destacar l’Albert Costa, “una forma de tornar a la normalitat i motivar-nos entre tots per fer les coses bé”.

tracking