Comissió de finances

Pintat acusa el Govern de vulnerar la llei pels canvis del pressupost

Jover defensa que la nova metodologia homologa el país en l’àmbit internacional

El ministre de Finances, Eric Jover.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, va criticar ahir que els canvis metodològics introduïts pel Govern en la confecció del pressupost per a l’exercici del 2022 vulneren la Llei general de les finances públiques, en no ajustar-se a les classificacions que preveu de les diverses partides. Així, Pintat va assegurar que el canvi de criteri de les reclassificacions hauria de comportar un canvi previ de la llei. Al mateix temps, va assegurar que aquests canvis “dificulten” la tasca dels consellers i va argumentar que amb les modificacions no es pot fer un seguiment dels anteriors exercicis i “es perd el rastre històric”.

Per la seva banda, el ministre de Finances, Eric Jover, va assumir la crítica sobre la dificultat afegida amb la qual s’han trobat els consellers per analitzar els comptes del 2022, però va matisar que “perquè dificulti la comparació no hem de deixar d’avançar cap a l’objectiu 2030 i els ODS”. Jover va indicar que la classificació efectivament dificulta la comparació, però considera que es millora “l’homologació en l’àmbit internacional”, fet que permetrà, segons el ministre, augmentar la credibilitat i l’estabilitat financera del país.

En relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, impulsats per les Nacions Unides i sota els criteris dels quals ha classificat el Govern el pressupost per al 2022, Josep Pintat va criticar que desconeixia quines partides estaven associades a cada índex. Envers això, Jover va destacar que, entre altres partides, estava inclòs el sou dels consellers generals per enfortir les institucions democràtiques, com indica l’objectiu 16.

tracking