Quart fòfum de la pau

Espot defensa que la reactivació després de la Covid ha de ser inclusiva i solidària

El cap de Govern va refermar al discurs el compromís del Principat pel multilateralisme

Imatge dels mandataris al Fòrum de París.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va defensar ahir en un missatge telemàtic en el marc de la cerimònia de caps d’Estat i de Govern del Fòrum de París de la pau que la reactivació econòmica i social després de la pandèmia ha de ser “més humana, però també més sostenible, més respectuosa amb el medi ambient i la biodiversitat, ancorada en la convicció que la solidaritat i el respecte pel nostre planeta han de ser els fonaments de les nostres accions”.

El Fòrum de París està impulsat pel president de la República francesa i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, i afronta aquest any la seva quarta edició. Una edició en què s’aposta per una millor governança després de la Covid si es redueixen les fractures mundials, com indica el títol del fòrum. Una cita que es desenvoluparà fins diumenge i en què participen de manera presencial prop de 30 mandataris i caps d’Estat, a més de representants d’organitzacions internacionals no governamentals o de la societat civil internacional, ministres, empresaris i figures compromeses amb les temàtiques del fòrum.

A més d’una recuperació solidària, Espot també va fer èmfasi al seu discurs en el compromís del Principat de “continuar reforçant un multilateralisme renovat i més efectiu” per “actuar de manera concertada, unida i inclusiva si volem reduir la bretxa creada entre les nostres societats”. Un multilateralisme que, segons va apuntar en la seva intervenció el cap de Govern, també ha d’incloure “les ONG, el sector privat, els científics, els joves i tots els actors implicats a les nostres societats”.

tracking