Servei d'autobusos

Les companyies defensen que els dos incidents als busos escolars“són fets aïllats”

L’ATVA diu que hi ha hagut “una sèrie d’errors humans” en el compliment dels protocols

Infants al transport escolar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació de Transports Públics de Viatgers d’Andorra (ATVA), Gabriel Dallerès, va atribuir els dos casos que han esquitxat el transport escolar el darrer mes a “una sèrie d’errors humans” en el compliment dels protocols. “Si els protocols s’apliquen rigorosament i ningú distorsiona la seva feina aquestes coses no passen. Són fets que depenen d’actuacions personals, no de protocols”, va insistir Dallerès en veu de l’ATVA, que va reunir-se dimarts passat per emetre una posició consensuada. A més, Dallerès va posar en context que tant el cas de la nena de tres anys que va romandre cinc hores tancada al bus escolar com el que va deixar a terra un menor de set anys són “fets aïllats” dins dels 20.000 serveis anuals que es realitzen.

Per tot plegat, des de l’associació consideren que els protocols que s’estan aplicant actualment ja són els correctes, tot i que va puntualitzar que, principalment, la funció del conductor és “fer-se responsable de la seguretat del vehicle” i la funció de l’acompa­nyant “és cuidar el passatge”. En qualsevol cas, Dallerès va remarcar que, tal com figura al contracte de la concessió, els conductors estan obligats a verificar un cop acabat el recorregut que no quedi cap alumne a l’interior del vehicle.

EL MINISTRE JOVER ASSEGURA QUE SERAN "DURS AMB ELS EXPEDIENTS SANCIONADORS"

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, es va mostrar crític davant els dos incidents que darrerament han afectat el transport escolar. Tanmateix, va assegurar que aquests casos “no posen en dubte els protocols, sinó el seu correcte seguiment”, i va asseverar que seran “durs amb els expedients sancionadors”. En aquest sentit, el portaveu va explicar que el Govern demana “professionalitat” quan contracta serveis, especialment si es tracta de treballar amb menors. El darrer cas ha estat el d’un infant que no portava mascareta. Els professionals d’acompanyament van enviar-lo a buscar-ne una i l’autobús va acabar marxant sense ell. Jover va detallar que es tracta “d’un error greu que pot ser sancionable” i que, per això, el ministeri d’Educació ha obert un expedient a la companyia de transport i un altre a l’empresa que s’encarrega del servei d’acompanyament.

tracking