La xifra de llocs de treball a Ocupació triplica la d'inscrits que busquen feina

El nombre d’aturats a l’octubre baixa a 592 i les vacants ofertes pugen fins a 1.745

Cues al servei d'Immigració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manca de mà d’obra –sobretot qualificada– al país segueix sent un problema per a les empreses, que no són capaces de trobar perfils que s’ajustin a les seves necessitats dins del Principat. Així es desprèn de les dades del servei d’Ocupació, que va tancar el mes d’octubre amb una xifra d’ofertes de treball que triplica la d’inscrits. En concret, hi havia 592 persones registrades en situació d’atur i 1.745 llocs de treballs oferts.

La bona notícia, segons el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, és que el nombre de persones que busquen feina baixa per novè mes consecutiu i, en concret, l’octubre clou amb 48 persones menys que es troben en aquesta situació. En canvi, acaba amb 343 ofertes de feina més que al setembre, una xifra “elevada que mostra el dinamisme de la nostra activitat econòmica, però també evidencia les dificultats de les empreses andorranes per trobar la mà d’obra necessària”.

Davant d’aquest escenari, Jover va admetre que “el desequilibri de les xifres d’Ocupació és preocupant, però prefereixo aquesta situació que la de febrer del 2021, quan hi havia moltes persones inscrites però molts menys llocs oferts”.

Per tal de posar-hi remei, el ministre va recordar que el Govern ha pres mesures, com ara ampliar les quotes d’Immigració per facilitar l’accés, “vist que el mercat nacional està saturat”. En concret, sobre la falta de personal qualificat en el sector de l’hoteleria, Jover va destacar que s’ha avançat la quota de temporers i que les xifres que s’han permès han estat més elevades per “facilitar la tasca als nostres sectors”. En aquest sentit, el ministre va assegurar que segueixen treballant i estudiant mesures complementàries perquè les empreses puguin “trobar possibilitats a fora” i que la seva l’activitat econòmica es pugui desenvolupar.

Tanmateix, el responsable de la cartera de Finances va recordar que “no es tracta d’una situació nova” al Principat. De fet, Jover va assenyalar que “és normal que en certs moments de l’any hi hagi molta oferta de treball”, fent referència a l’estacionalitat del sector turístic al país.

SET METGES A PISTES

El consell de ministres va aprovar ahir set autoritzacions de treball especials per exercir la professió de metge durant la temporada d’esquí. Treballaran als centres mèdics d’atenció de les pistes d’esquí del país per donar resposta a les necessitats dels esquiadors, així com augmentar la seva seguretat. En aquests centres es dona l’atenció sanitària immediata als usuaris.

MÉS

-Millores hidràuliques

El consell de ministres va adjudicar les obres de millores hidràuliques al riu Blanc i Estret d’Encamp, que evitaran l’acumulació de sediments, per un import de 434.907,93 euros.

-Registre d’armes

També es va adjudicar la creació del Registre integral d’armes per al departament de policia per un import de 19.954,70 euros. La base de dades compilarà totes les armes existents al país.

-Ampliació del Lycée

Govern va licitar les obres de reforma i rehabilitació de l’antic edifici de l’escola espanyola de Ciutat de Valls per tal de cedir-lo temporalment al Lycée Comte de Foix.

-Dret a la defensa

L’executiu va donar llum verd a modificar el Reglament del dret a la defensa i l’assistència lletrada perquè persones amb discapacitat i prestacions baixes tinguin accés a la justícia gratuïta.

tracking