Finances

Jover defensa els canvis metodològics en la confecció del pressupost

El ministre de Finances considera que permeten homologar els comptes a nivell internacional, tot i reconèixer que “complica” la tasca dels consellers

El ministre Jover ha presentat els Pressupostos a la Comissió de FinancesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, ha defensat en la seva compareixença davant la comissió legislativa de Finances del Consell General el canvi de metodologia per a elaborar els pressupostos que ha dut a terme l’executiu per als comptes de 2022, tot i que ha reconegut que en certa manera dificulta la tasca de comparació amb els comptes d’anys anteriors.

Jover ha indicat que el canvi comporta “més dificultats a l’hora de comparar i me n’excuso, però el que fem és avançar”. En aquest sentit, el ministre també ha apuntat que “perquè en dificulti la comparació, no hem de deixar d’avançar cap a l’objectiu 2030 i els ODS”.

Per a aquest pressupost el Govern ha modificat les classificacions funcionals dels comptes i ha afegit diversos paràmetres que permeten l’homologació metodològica als estàndards internacionals que propugna Nacions Unides. Així mateix, també defensa l’estructuració de les partides en funció de la seva aportació als disset Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per Nacions Unides.

En aquest sentit, el conseller de Terceravia, Josep Pintat, ha manifestat en la comissió legislativa del Consell General que, al seu parer, aquest canvis no compleixen amb la Llei de pressupostos, que proposa una classificació en cinc apartats. Envers això, ha criticat que el Govern no hagi previst un canvi en la Llei si volia incloure la nova metodologia.

No obstant, sobre els possibles canvis legislatius, el ministre ha afirmat que “no cal canviar la llei perquè n’estem a l’emprar i l’únic que fem és millorar”. Jover ha matisat que l’homologació permetrà al Principat més credibilitat en el plànol internacional.

tracking