Justícia

Els propietaris d'Assegurances Generals es querellen contra l'administrador de la fallida

L'acusen de manipular les dades per concloure que una companyia viable no ho era

Roda de premsa sobre la situació d'Assegurances GeneralsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família Calvó denuncia que ha estat victima d'un espoli. Els administradors d'Assegurances Generals fins l'any 2019, quan es va decretar la fallida de la companyia, i encara propietaris de la companyia donen un impuls a l'acció judicial per defensar que l'empresa era solvent i que el procediment per liquidar-la va estar ple d'irregularitats amb la interposició, demà, d'una querella contra el qui va ser l'administrador judicial, Jordi Torrellas. Una denúncia penal en que l'acusen de delictes de falsedat documental o estafa esgrimint que va manipular la informació sobre la companyia per concloure que era insolvent.

Jaume Calvó, que era el president d'Assegurances Generals en el moment de la intervenció, ha assenyalat que, per exemple, es va augmentar artificialment el passiu i es van devaluar els actius donant un valor inferior a actius immobles de l'empresa. De fet, el pèrit nomenat per la Batllia es va "equivocar" en el peritatge d'una propietat restant-li metres i també està inclós a la querella per la presumpta mala praxi.

Calvó ha assegurat avui que fins al moment de la intervenció, l'agost del 2019, només havien tingut un advertiment per part de l'administració que feia referència a l'excessiva concentració d'actius immobles i que ja havien pres mesures per redreçar-ho. S'ha mostrat sorprès per la celeritat amb la qual es va decretar la fallida i ha insistit que han estat víctimes d'un espoli patrimonial i també professional. A banda de la vida penal, segueix el seu curs la via civil que encara està al Tribunal Superior. La família està disposada a esgotar totes les vies i acudir fins a Estrasburg si fos necessari.

tracking