Salut posarà la tercera dosi a partir de 65 anys

Martínez Benazet fa una crida als no vacunats perquè s'immunitzin en una jornada amb 27 positius

Joan Martínez Benazet ahir a la comissió de Salut.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut començarà a vacunar amb la tercera dosi contra la Covid a totes les persones majors de 65 anys i de col·lectius vulnerables a partir del 22 de novembre, segons ha anunciat Joan Martínez Benazet aquesta tarda. El ministre ha explicat que la poblacio d'aquesta franja d'edat que es vulgui posar la nova injecció s'ha d'inscriure a la plataforma i serà convocada com s'ha fet amb el procés de vacunació massiva.

Martínez Benazet ha afirmat que veu aquesta tercera dosi més com una revacunació després d'un any i que s'aplicarà el criteri d'haver completat la pauta d'immunització fa més de 6 mesos. El titular de Salut ha argumentat que després d'haver posat la dosi de reforç a persones de centres sociosanitaris i més vulnerables s'ampliar la nova inoculació perquè hi ha algun estudi que diu que la població que ha rebut tres dosis estan més protegits "i hem decidit que els més vulnerables, els que acaben a l'UCI tinguin tres dosis i ens reservem poder-la oferir a la resta de la població. No ens tanquem a oferir-la". El ministre ha precisat que s'inclouran en aquesta fase de revacunació les persones amb cardiopaties i determinats tipus de diabetis entre d'altres.

Joan Martínez Benazet ha fet una crida a la població que no s'ha vacunat subratllant que és la manera de fer front a la pandèmia perquè com s'està veient als països del nord d'Europa on el percentatge de vaccinats és inferior "estan tenint seriosos problemes" per l'augment de la incidència de la Covid i ha assegurat que "si no tinguéssim la població que tenim vacunada ens trobaríem com a l'inici de la pandèmia, ho hem de tenir present" i ha afegit que espera que Andorra no pateixi aquests problemes que estan afectant molts països d'Europa en la que ha qualificat com sisena onada. I ha indicat que la xifra de vacunació és inferior entre les persones de 25 a 50 anys perquè ha manifestat que se senten més segurs més que pensen que no tindran problemes greus si es contagien. En aquesta franja hi ha al voltant del 73% de persones amb la pauta completa i en el global de la població el percentatge frega el 80%.

Virus entre els no vacunats

El ministre ha insistit que els contagis s'estan produint de manera majoritària a la franja de 0-14 anys que són la població no vacunada i la circulació del virus arriba després a persones vacunades on es frena, tot i que hi pot haver persones més grans que tinguin complicacions com està succeint. Martínez Benazet ha apel·lat a la solidaritat perquè una persona vacunada està més segura envoltada de vacunats i ha recalcat que la vaccinació és el camí per normalitzar la vida econòmica i social com abans de la pandèmia i per no tenir restriccions per al turisme que es podrien produir si la situació empitjora.

La Covid deixa avui 27 positius més que eleven el total d'afectats des del març del 2020 a 15.744 persones i entre els contagiats hi ha 21 vacunats amb doble pauta. El nombre de casos actius baixa a 193, dos menys que ahir, i la pressió sanitària disminueix a dos ingressats per la infecció, un a planta i un malalt que continua a l'UCI intubat i amb ventilació mecànica.

El ministeri manté en vigilància activa parcial una classe i 16 en vigilància passiva i Martínez Benazet ha destacat que quan s'aplani la incidència de la infecció entre la franja dels escolars es tornarà a eliminar l'obligació de portar mascareta a les aules perquè ha incidit que el Govern vol que professors i alumnes es puguin veure la cara perquè millora l'aprenentatge.

tracking