Oci nocturn fins a les 5 de la matinada amb certificat Covid

Salut aplica a partir de demà l'obligació de demanar el certificat Covid per ampliar els aforaments als establiments

L'oci nocturn pot ampliar aforament i horari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres ha aprovat avui el nou decret amb tres nivells de restricció de mesures Covid que s'aplicarà als establiments i esdeveniments per establir controls amb passaport covid en format QR que s'han identificat amb els colors vermell, taronja i verd per poder recuperar aforament i eliminar la mascareta i la distància de seguretat, segons ha explicat el ministre Joan Martínez Benazet. La nova normativa entra en vigor demà ja que es publicarà avui en un BOPA extraordinari i en tots els negocis on és opcional demanar la documentació sanitària estaran vigents les restriccions que s'apliquen ara si es decideix no exigir el certificat.

El nivell vermell afecta les discoteques, sales de ball i pubs que tenen l'obligació de demanar als clients el passaport que acredita estar vacunat, haver passat la infecció fa menys de 6 mesos o tenir una PCR o TMA negativa de 72 hores abans o un test d'antígens de 12 hores abans i podran arribar al 80% d'aforament i obrir fins a les 5 de la matinada. I en el mateix nivell s'inclouen els esdeveniments que tinguin més de 1.000 assistents que sí podran arribar al 100% d'aforament, màxim que no es permet en el cas dels locals d'oci nocturn "per problemes de ventilació", ha indicat el ministre. I ha precisat que els treballadors dels establiments de nit sí que han de portar la protecció facial "per seguretat laboral" perquè estan més exposats en estar en contacte amb més persones.

El nivell taronja s'aplicarà a restaurants, bars, perruqueries, balnearis, centres d'estètica i gimnasos, entre d'altres establiments que poden fer el control d'accés opcional amb certificat Covid per arribar al 100% de clients i no haver de seguir les mesures de distància de seguretat. Els esdeveniments amb més d'un miler d'assistents entren en la categoria taronja

El nivell verd és el d'aplicació a la resta de sectors que no han de demanar el certificat de la Covid en cap cas ja que afecta a espais lliures com els camps de neu on el ministre ha assenyalat que s'ha de portar la mascareta quan no es pugui respectar la distància de seguretat com passa als remuntadors. El titular de Salut ha recordat que les estacions han d'aplicar als restaurants el mateix criteri que la resta del sector.

Joan Martínez Benazet ha exposat que els establiments hauran d'identificar en un lloc visible si demanen el certificat sanitari i que els restaurants tenen la possibilitat d'exigir-lo els caps de setmana i no durant els dies feiners, tal com han demanat la Unió Hotelera i Autèntics Hotels. El ministre ha comentat que el Govern no farà controls respecte a l'opció que tria cada establiment perquè confia en la coresponsabilitat que ha demostrat la població durant la pandèmia per respectar les restriccions.

tracking