x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Projecte de pressupost

Les estacions celebren que Govern prevegi allargar les concessions

Marticella valora la “sensibilitat” per part de l’executiu i estudia la iniciativa
L'estació d'esquí de Soldeu-El Tarter.

L'estació d'esquí de Soldeu-El Tarter.

L'estació d'esquí de Soldeu-El Tarter.

GrandValira
Actualitzada 10/11/2021 a les 12:02
El president d’Ski Andorra, Francesc Camp, i Josep Marticella, director general de Vallnord-Pal Arinsal, van explicar al Diari que celebren que el Govern hagi previst al projecte de pressupost la possibilitat que els comuns allarguin les concessions per explotar les pistes d’esquí, amb la finalitat de revertir els efectes de la pandèmia. Tanmateix, Marticella no va voler precipitar-se a l’hora d’expressar si l’estació que dirigeix s’atindrà o no a aquesta iniciativa. “No prendrem cap decisió fins que no s’aprovi la mesura.” Ara bé, el director de Vallnord-Pal Arinsal va destacar que el fet de preveure aquesta disposició al projecte del pressupost “demostra sensibilitat per part de Govern”.

CANILLO ESTUDIARÀ LA FUSIÓ
Aquesta iniciativa arriba després que Ski Andorra reclamés a l’executiu mesures per pal·liar el trasbals econòmic que la Covid va suposar per a les pistes d’esquí, una demanda que es va fer abans que Ensisa i EMAP anunciessin la seva fusió. Per aquest motiu, el comú de Canillo haurà d’estudiar en quina situació econòmica queda Ensisa un cop es formalitzi l’operació per saber quants anys necessitaria allargar la concessió per “tornar al nivell d’endeutament i d’ingressos d’abans de la pandèmia”. Així ho va explicar el també cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, qui va detallar que la llei preveu un màxim del 20 per cent respecte al període pactat inicialment –equival a uns deu anys– i a partir d’aquí les corporacions valoraran quin és el termini més adequat per restablir la situació econòmica de les estacions.


En aquest sentit, Camp va detallar que serà necessari analitzar la projecció dels pròxims anys d’Ensisa pel que fa als ingressos i despeses i que caldrà tenir en compte la integració amb EMAP. “Tenim les previsions a mitjà termini fetes, però amb l’entrada d’EMAP tot canvia. Haurem de reformular les previsions d’acord amb la integració”, va apuntar.


Sobre l’impacte de la pandèmia en les estacions d’esquí, Camp va assenyalar que el que més ha pujat durant el darrer any ha estat l’endeutament i que “més que l’equilibri financer, l’objectiu serà tornar als nivells d’endeutament prepandèmia”. Per aquest motiu, va apuntar que “l’ampliació ha de permetre poder amortitzar en més anys les inversions, de manera que l’impacte anual serà menor”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts