Despenalització de l'avortament

Escoda reclama al Govern que actuï perquè el poble és sobirà

Acció Feminista demana a l’executiu deixar les “picabaralles” polítiques i legislar pensant en les dones i no en la Constitució

Manifestació a favor de l'avortament.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista va considerar ahir que la polèmica per l’informe sobre l’avortament encarregat per Govern és una “picabaralla” entre polítics. En aquest sentit, la integrant de l’associació Antònia Escoda va indicar que “nosaltres volem que facin polítiques reals sobre nosaltres i no sobre les constitucions”. Escoda va recordar que la posició del col·lectiu és ferma en el sentit que les dones han de poder triar en quin moment volen ser mares. “S’ha de despenalitzar. Triem uns representants polítics i aquests haurien de decidir quin tipus de política volen fer”, va afegir.

L’informe, que es va encarregar a final de la legislatura passada, analitza les possibilitats d’adequació de la interrupció voluntària de l’embaràs dins del marc constitucional. Dilluns el cap de Govern, Xavier Espot, hi va fer referència i va manifestar que “independentment dels resultats dels informes, no es pot oblidar que la qüestió de la interrupció voluntària de l’embaràs al nostre país no és només una qüestió jurídica, sinó institucional”.

Davant de l’afirmació del cap de Govern, Escoda opina que “el poble és sobirà i que els Coprínceps tan sols són un òrgan representatiu”. En aquest sentit, considera que si suposadament un dels dos caps d’Estat es negués a firmar la llei que permetés la legalització de l’avortament no hauria de suposar cap problema, ja que amb una sola signatura la norma seria efectiva. “Així es va fer amb la Llei del matrimoni civil.”

tracking