El PS demana per la situació del sistema d'indicadors d'habitatge

Sánchez i Padreny han entrat una reserva d’esmena al Projecte de llei de mesures de protecció i flexibilització del mercat d’arrendament d’habitatge

Els conselleres Roger Padreny i Carles Sánchez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez ha entrat un pregunta oral a Sindicatura sobre la creació del sistema d’indicadors de l’habitatge perquè el Govern la respongui, segons informa el PS en un comunicat. En aquest sentit,Sánchez ha exposat la qüestió arran de les declaracions del ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, el passat 30 d’agost on va anunciar la creació d’aquest sistema i va manifestar que s’estava treballant en un informe fruit del sistema d’indicadors. Per aquest motiu, el conseller general socialdemòcrata ha sol·licitat conèixer quina és la situació actual de l’aplicació del sistema d’indicadors d’habitatge, segons notifica el partit vermell.

En aquest context, els consellers generals socialdemòcrates Carles Sánchez i Roger Padreny han entrat a Sindicatura una reserva d’esmena al Projecte de llei de mesures de protecció i flexibilització del mercat d’arrendament d’habitatge, de les condicions essencials dels habitatges de preu assequible i de millora del poder adquisitiu. El que proposen, segons informa el partit, és modificarl’apartat 1 de l’article 3 del Projecte de llei i incloure en el redactat pel que la definició del "preu assequible" prengui com a referència l’Ingrés Familiar Medià (IFM). “L’habitatge és de preu assequible quan la destinació a la seva renda és inferior al 30% de l’IFM”. Una renda que ponderi amb l’Índex de Preus de referència en funció de la zona i de la tipologia d’habitatge i que no pugui superar el 30% de l’IFM. Aquesta reserva d'esmena es presentarà al Consell General el pròxim dijous 11 de novembre.

tracking