Dotze nous contagis de coronavirus en les darreres 24 hores

El nombre de casos actius es manté en 130 gràcies a l’alta d’una dotzena de persones

Proves TMA a la plaça de braus.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dotzena de persones van donar positiu en coronavirus durant la jornada d’ahir, segons es desprèn de les dades de l’actualització sanitària de Govern. Tanmateix, la xifra de casos actius es va mantenir en 195 –la mateixa que dilluns–, gràcies al fet que ahir també es van registrar dotze persones que van superar la malaltia i van rebre l’alta.

Tanmateix, dels 195 casos actius, dues persones restaven ahir ingressades a la planta de l’hospital de Meritxell i una a la unitat de cures intensives amb el suport de la ventilació mecànica.

Pel que fa a la població escolar, la situació va millorar ahir respecte al dia anterior. En concret, hi havia 23 aules en vigilància passiva, quatre menys que dilluns, quan es va informar que 27 aules restaven sota vigilància. El nombre de contagis a les escoles ens les darreres setmanes va fer que des de dilluns la mascareta retornés a les escoles.

Des que va començar la pandèmia fins ahir, la xifra total de casos al Principat era de 15.717 persones i es registraven un total de 15.392 altes. Pel que fa a les defuncions, el país seguia ahir sense registrar cap mort més per Covid-19, de manera que la xifra es mantenia en 130.

Finalment, pel que fa a les xifres d’immunització, des de l’inici del pla de vacunació contra la Covid-19 ahir ja s’havien administrat 108.449 vacunes –54.829 primeres dosis, 53.320 segones i 300 terceres–.

FRANÇA EXIGEIX TERCERA DOSI ALS MAJORS DE 65 PER MANTENIR EL PASSAPORT COVID

Els francesos majors de 65 anys i les persones “més vulnerables” hauran d’administrar-se la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus per poder mantenir el certificat Covid, que els permet viatjar i accedir a bars, restaurants i cinemes, entre d’altres. Així ho va anunciar ahir el president francès Emmanuel Macron, que va detallar que la mesura entrarà en vigor el 15 de desembre. Durant el discurs institucional, Macron també va anunciar que a principi del mes vinent es posarà en marxa una campa­nya per administrar terceres dosis a la població d’entre 50 i 64 anys, i va recordar la importància de la vacunació, que ha permès “controlar la pandèmia” a França. Aquestes mesures arriben després que ahir el director regional de l’Organització Mundial de la Salut a Europa, Hans Klunge, advertís que el continent s’enfronta a un “hivern dur” pel repunt de casos de coronavirus –la setmana passada es van registrar uns dos milions de nous casos i acumula 1,5 milions de morts– i va reiterar que la regió és a l’“epicentre” de la pandèmia.

tracking