x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Trbunals

Un son furtat

Corts jutja el cas d’un home a qui li van robar el mòbil mentre dormia al cotxe. Hi havia un presumpte culpable però els càrrecs s’acaben retirant.
Una de les sales del Tribunal de Corts.

Una de les sales del Tribunal de Corts.

Una de les sales del Tribunal de Corts.

Fernando Galindo
Actualitzada 09/11/2021 a les 12:07
Quedar-se adormit en depèn de quin entorn pot suposar un risc. Ho sap prou bé el denunciant en un dels judicis del Tribunal de Corts que es va celebrar ahir, en aquest cas pel furt del telèfon mòbil. Els fets en qüestió van tenir lloc el desembre del 2019 quan la víctima, després d’assistir a un sopar d’empresa i sortir-ne amb evidents senyals d’embriaguesa, va decidir estirar-se una estona dins del cotxe abans de conduir de nou cap a casa. La becaina, però, que havia de servir com a breu impàs per rebaixar els efectes de l’alcohol, li va sortir cara. Mentre es trobava parcialment adormit, un vianant que es trobava passejant per la zona va entrar a dins del vehicle i, aprofitant l’estat de confusió del conductor, li va robar el mòbil. Un fet que no va ser percebut per la víctima fins mitja hora més tard, quan el delinqüent ja havia fugit.

Ahir, gairebé dos anys més tard, l’inculpat –que la policia havia aconseguit localitzar en el seu moment a través del rastreig de la targeta SIM del mòbil robat– va declarar que no era el culpable del furt ja que, segons ell, “no havia vist mai el demandant i mai es posaria dins del cotxe d’una altra persona”. Un testimoniatge que no va poder ser rebatut per la víctima, que va ser incapaç de reconèixer l’acusat durant el judici. Amb relació a aquest tema, el demandant va explicar que en el moment del robatori es trobava mig adormit i que entre que l’entorn era molt fosc i tenia miopia no va poder identificar qui era el delinqüent.

L’encausat, en defensa seva, va explicar que un amic francès de la seva colla li havia regalat un mòbil que duia aquesta targeta quan tots dos es trobaven vivint al Pas de la Casa quan aquest necessitava posar-se en contacte amb la seva xicota. Un gest que, tot i que l’encausat va explicar que mantenia una amistat molt estreta amb el seu amic, va semblar sospitós al ministeri fiscal per la seva generositat. En aquest sentit, l’acusat va testificar que no s’havia qüestionat en cap moment d’on procedia ni com havia obtingut el mòbil el seu company. “Jo només em volia posar en contacte amb la meva nòvia i el meu amic em va regalar aquest mòbil. Com que no funcionava, però, me’n vaig haver de comprar un de nou”, va relatar davant del tribunal. Finalment, doncs, després de les explicacions d’ambdues parts, la Fiscalia va declarar ahir que hi havia proves suficients per demostrar la presumpció d’innocència de l’encausat. Una decisió que, en aquest sentit, es va justificar pel fet que l’acusat negués constantment els fets i també perquè no va poder ser identificat per part del demandant. Així doncs, va quedar acreditat davant del tribunal que l’acusat no havia robat el mòbil i la Fiscalia va retirar-ne els càrrecs. La sentència final, doncs, ja s’ha avançat que serà absolutòria.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts