x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut

Campanya per prevenir el càncer de pulmó

Assandca remarca que gairebé nou de cada deu casos d'aquest tumor són resultat del tabaquisme
Presentació de la campanya contra el càncer de pulmó

Presentació de la campanya contra el càncer de pulmó

Presentació de la campanya contra el càncer de pulmó

Assandca
Actualitzada 08/11/2021 a les 16:27
Assandca inicia la setmana vinent amb el suport de Vall Banc una campanya per prevenir el càncer de pulmó dins de les accions per detectar de manera precoç els quatre tipus de tumors amb més incidència entre la població del país. El president del col·lectiu, Josep Saravia, ha assenyalat en la presentació de la campanya que el càncer de pulmó és la principal causa de mort per càncer i gairebé nou de cada deu casos són resultat del tabaquisme". Saravia ha remarcat que aquest tipus de tumor "més que cap altre, es pot prevenir i volem que la gent prengui consciència que les nostres pròpies accions són determinants per reduir el rics de patir la malaltia".

La campanya es centra en l'emissió d'espots per televisió i la publicació de recomanacions a la web i les xarxes socials d'Assandca pre prevenir aquesta patologia. Els missatges destaquen que no s'ha de començar a fumar, s'ha de deixar si ja es fuma, s'ha evitar respirar el fums dels altres i s'ha de revisar el nivell de radó a la llar, recordant que és un gas que s'acumula en espais mal ventilats. L'Associació contra el càncer recomana a més seguir una dieta amb molta fruita i verdura, fer exercici la majoria de dies de la setmana i evitar carcinògens a la feina.

El director general de negoci de Vall Banc, Sergi Martín, ha
recalcat avui que l'entitat "estem orgullosos de treballar amb Assandca des del 2017 perquè és l’única associació al Principat que dona visibilitat al càncer" i que continuaran donant suport a l'entitat per ajudar a "trencar tabús sobre la malaltia i a establir les bases perquè la societat entengui que la detecció precoç és clauen aquesta lluita".
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts