Reportatge

42 mesos 'robant' llum

Condemnada una parella al pagament de prop de 6.000 euros per haver estat tres anys i mig consumint llum del comptador de FEDA.

Seu central de Forces Elèctriques d'Andorra.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala penal del Tribunal Superior de Justícia (TS) ha confirmat la sentència del Tribunal de Corts que obliga una parella a pagar una multa de 3.000 euros com a autors d’un delicte menor continuat de defraudació en l’ús de fluids i a indemnitzar en 2.696 euros més FEDA per haver estat tres anys i mig (42 mesos) endollats al comptador de la parapública. Els fets es remunten al mes de desembre del 2014, quan l’home de la parella, de professió electricista, posat de comú acord amb la seva esposa, efectuà un pont amb el cablejat elèctric des del comptador propietat de FEDA, situat a l’entrada de l’ascensor d’un immoble radicat al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella, fins al comptador del seu apartament, radicat al mateix edifici, a fi de no pagar ambdós l’electricitat consumida al seu domicili.

Amb la maniobra efectuada, van aconseguir que el comptador del seu pis deixés de comptar els passos d’electricitat consumida, des d’aquella data i fins al 27 de juny del 2018, data en què l’aparell va començar a comptar de nou, després d’una inspecció dels tècnics de FEDA. L’import defraudat va ascendir a un total de 2.697 euros en concepte d’electricitat consumida i no abonada entre els mesos de gener del 2015 i juny del 2018.

La defensa de la parella va presentar recurs a la sentència de Corts en considerar que no consten en autes proves de càrrec suficients per desvirtuar el principi d’innocència dels seus defensats i que totes les afirmacions que conté la sentència no han estat ni mínimament acreditades.

Per a la fiscalia resultava inversemblant que una família durant més de 3 anys hagués passat a satisfer únicament els mínims d’energia elèctrica, tot sense adonar-se’n. Mentre que per a FEDA existia prova suficient del delicte.

La sala penal del TS considera provats els fets i la manipulació del comptador i és per això que confirma la sentència de Corts.

tracking