Sanitat

Garcia deixa l'hospital i Mur serà l'únic a aspirar a cap del servei

La psiquiatra no s’havia plantejat mai tornar a presentar-se al concurs intern

La doctora Gemma Garcia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professional que ocuparà la vacant de cap de salut mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària sembla més clar. En espera que es convoqui el concurs intern, el personal de l’hospital dona per fet que l’únic aspirant serà el doctor Carlos Mur, que s’acaba d’incorporar, nom que ja va ser avançat pel Diari l’agost passat.

La seva antecessora abans que Joan Escoter, Gemma Garcia, ja ha anunciat als companys que deixa aquest departament amb la intenció d’obrir una consulta com a psiquiatra privada amb un conveni amb la CASS, per la qual cosa els seus pacients habituals podran seguir el tractament amb ella si ho desitgen amb la cobertura de la seguretat social.

Fa temps que Garcia donava voltes a aquest canvi professional. Havia descartat totalment tornar a presentar-se de nou per a cap del servei, ja que té la certesa que tot i la transparència que va prometre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el seu nom no és del grat de la direcció del SAAS.

De fet, quan se li va acabar el contracte i va optar a la renovació, el SAAS va decidir nomenar Joan Escoter, que vuit mesos després va dimitir al·legant motius personals. Garcia tenia l’opció de recuperar el càrrec, però com assenyalen companys de la psiquiatra sabia que no hi havia cap possibilitat. Durant el temps que va comandar el departament va intentar posar en marxa el pla de salut mental, però li van frenar l’entusiasme. Després de rumiar-s’ho ha decidit deixar l’hospital on, segons els mateixos companys, no pot treballar amb motivació. El degoteig de dimissions al SAAS és constant. El controvertit psiquiatre Carlos Mur té clar que optarà a la plaça. No tindrà competència i gaudeix del suport de la direcció del SAAS. Acaba d’aterrar a Andorra i ha estat presentat al personal de salut mental. L’exdirector general de Coordinació Sociosanitària de la Comunitat de Madrid va signar els protocols per no hospitalitzar padrins de residències durant els dies més letals de la primera onada de la Covid-19. Va ser cessat i va negar haver aplicat els protocols.

tracking