Els alumnes han de tornar a portar mascareta a classe pel repunt de contagis

Els casos actius ja van superar ahir els 200, amb 23 noves infeccions per coronavirus

Els alumnes han de recuperar la mascareta.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha fet marxa enrere i els alumnes, que s’incorporen dilluns a classe després de les vacances de Tots Sants, hauran de tornar a dur mascareta a l’aula. Una mesura que afecta tots els escolars a partir de vuit anys i en la qual també s’inclouen els de batxillerat, formació professional i universitaris. Un canvi de rumb que l’executiu va justificar “per un principi de prudència i vist el repunt de casos dels últimes dies”.

A mitjan mes passat s’havia decidit la flexibilització de l’ús de la protecció facial per la millora de la situació epidemiològica i tot i que el ministre de Salut defensava dimecres el manteniment d’aquesta mesura, l’augment dels contagis i que les escoles en siguin un focus rellevant ha fet variar el posicionament. Tanmateix, l’executiu va informar que a partir de dilluns es reprendran els cribratges habituals als centres educatius per detectar contagis. Ahir hi havia deu aules sota vigilància activa, dues menys que dijous: dues en confinament total i vuit, parcial.

El repunt de casos positius va provocar que ahir els casos actius tornessin a superar els 200. Es van sumar 23 nous contagis en 24 hores i un menor nombre de recuperacions, nou en total, per la qual cosa el nombre de persones amb el virus actiu van arribar a 213. La pressió sanitària sí que va experimentar una lleugera millora, amb un pacient menys. A planta n’hi havia dos d’ingressats i un tercer malalt és mantenia a l’UCI amb necessitat de ventilació mecànica.

Un total de 15.641 persones han patit la malaltia des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020, i són 15.298 les recuperades. El total de defuncions es manté invariable des de final de l’agost, amb 130.

tracking