Dia de les persones cuidadores

El servei d'atenció domiciliària atén 180 persones al mes

L'equip el formen 30 cuidadors

La ministra d'Afers Socials,Joventut i Igualtat, Judith Pallarés durant la roda de premsaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, JudithPallarés, ha volgut reconèixer la tasca dels cuidadors en el Dia internacional de les persones cuidadores, destacant la feina "de totes les persones que es dediquen a cuidar de manera professional o com a suport familiar d'aquelles persones grans o en situació de dependència".

Actualment, el Govern compta amb 30 professionals que donen atenció a unes 180 persones al mes. Des de principis d'any i fins a l'agost el servei ha atès a 236 persones, mentre que el 2021 van ser 327 les persones que es van acollir a aquesta atenció.

La ministra va detallar que les principals patologies ateses al llarg del 2021 han estat les persones en situació de fragilitat, les persones que requereixen atenció per diferents traumatismes i les persones que demències. Les tasques que realitzen, principalment, són d'higiene personal, canvis posturals, suport a l'hora de vestir-se o suport en la cura personal, així com deteccions i seguiment de ferides. Aquests professionals també s'encarreguen de l'elaboració dels àpats principals, acompanyaments fora de la llar, estimulació en la mobilitat, suport emocional de l'usuari i els seus familiars, i l'atenció en situacions de final de vida.

En aquest sentit, la ministra ha destacat que aquest any es duran a terme dues formacions al personal d'atenciódomiciliària, una organitzada juntament amb l'Associació Andorrana per la Malaltia d'Alzheimer i l'altra centrada en el maltractament a les persones grans.

Més demanda arran de la Covid-19

La ministra ha reconegut que la Covid "ha donat a conèixer més aquest servei" i no descarta ampliar l'equip perquè "mai hi haurà suficients cuidadors". Un altre repte del ministeri que pallarès ha destacat ha estat l'agilització dels tràmits administratius per poder donar una millor atenció als ciutadans.

tracking