pressupostos de les parapúbliques per al 2022

L'AREB retornarà els 16 milions prestats pel Govern

Oficines de BPA.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pressupost per al 2022 de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) inclou una previsió d’ingressos per valor de 22 milions d’euros relatius a la venda de Vall Banc, SA. “Aquest esdeveniment té un impacte significatiu en l’elaboració del pressupost de l’exercici del 2022, i en cas de materialitzar-se definitivament també ho tindrà en els comptes de l’AREB, ja que permetrà el retorn del préstec que en l’actualitat manté l’AREB amb el Govern per import de 16,4 milions d’euros”, assegura la parapública al text del projecte de pressupost.

L’import restant de la venda es destinarà temporalment a crear una garantia per un període de tres anys per possibles contingències legals que puguin afectar el comprador de Vall Banc, SA, derivades dels processos judicials pendents de resoldre en relació amb el procés de resolució de BPA.

Un cop creada aquesta garantia, i posteriorment durant l’exercici del 2022, aquesta serà substituïda per un aval que atorgarà l’AREB al comprador, alliberant la garantia inicialment atorgada, s’afegeix al text.

Davant el caràcter probable però contingent de la formalització de l’operació de venda de Vall Banc, SA, l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries, seguint el principi de prudència, ha inclòs en el pressupost del 2022 uns mecanismes per assegurar el finançament de les seves despeses de funcionament en el cas que la venda de Vall Banc es retardés més enllà de l’exercici del 2022 o bé no s’acabés formalitzant.

tracking