Justícia

Estrasburg rebutja el recurs de la batlle Moreno

La jutge havia qüestionat davant el Tribunal Europeu el procés de selecció al Tribunal de Corts i al Tribunal Superior

La batlle Moreno vol saber les notes de la selecció de notarisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Europeu de Drets Humans no ha acceptat a tràmit els recursos que la batlle Maria Àngels Moreno va imposar sobre el procés de selecció per accedir al Tribunal de Corts i al Tribunal Superior del 2019.

Moreno, que no va ser seleccionada, acusava als tribunals andorrans de prendre una decisió arbitrària i manifestament no raonable sobre la seva candidatura, basant-se en l'article 6.1 de la Convenció i en el fet que en un procediment anterior, els criteris objectius li havien permès obtenir una puntuació de 7/10 mentre aquell any la seva nota va ser de 3/10. Alhora, la jutge acusava al Tribunal Superior de Justícia d'imparcialitat ja que la majoria dels seus membres havien estat designats a dit pel Consell Superior de Justícia d'Andorra, abans que el 2014 es regulés el procediment de selecció de jutges, i adduïnt que molts d'ells eren membres a temps parcial. Per tant, Moreno denunciava que la seva valoració no va venir d'un tribunal independent i legítim.

Tot i això, el Tribunal considera que la demanda està "manifestament infundada" i la desestima. Estrasburg explica el fet que alguns membres del CSJ ho siguin a temps parcial, no permet concloure que les seves decisions no siguin democràtiques. La fonamentació del Tribunal Europeu dels Drets Humans acaba assegurant que no hi va haver cap irregularitat en el procés i que cap decisió dels jutges del TSJ va ser objectiva o parcial.

tracking